ΤΟΠΙΚΑ

Απόστρατος με δύναμη ψυχής

απόστρατος-με-δύναμη-ψυχής-631150

Ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης απέσπασε θερμό χειροκρότημα σε φιλανθρωπική εκδήλωση της «Πενθεσίλειας»

Τον θαυμασμό των παρισταμένων της φιλανθρωπικής δράσης που διοργάνωσε προχθές η «Πενθεσίλεια» απέσπασε ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, ο οποίος απέδειξε στην πράξη ότι η ισότιμη συμμετοχή είναι το αυτονόητο για όλους, χωρίς να εξαιρούνται τα άτομα με αναπηρία. Ο απόστρατος αξιωματικός, με τα ανεξάντλητα ψυχικά αποθέματα ανέβηκε στη σκηνή του Ergon Showground στον πολυχώρο Τσαλαπάτα και συγκίνησε τους πάντες χορεύοντας με το αναπηρικό αμαξίδιο.

Πλήθος κόσμου επικρότησε με το θερμό του χειροκρότημα το θάρρος και την αποφασιστικότητα του γενναίου Βολιώτη, ο οποίος είναι παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς. Ο κ. Κωνσταντινίδης έδωσε το στίγμα του στην προχθεσινή εκδήλωση, πλαισιωμένος από την ομάδα χορού «Δρυάδες Εν Πλω», αποσπώντας τον θαυμασμό και το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν για τη στήριξη του Αθλητικού Συλλόγου «Αργοναύτες Βόλου» που ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης μετέχει στο ΔΣ, ενώ παράλληλα είναι μέλος του Συλλόγου «Ιππόκαμπος».

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπογράμμισε ότι: «Η δική μου κοσμοθεωρία από τη στιγμή που έπαθα το ατύχημα είναι ότι ο κόσμος δεν είναι κακοπροαίρετος. Απλά δεν έχει συγχρωτιστεί με τα άτομα με αναπηρία, δεν έχει εκπαιδευτεί. Πρέπει και εμείς τα άτομα με αναπηρία να διεκδικήσουμε το αυτονόητο και μέσα στο πλαίσιο αυτής της κοσμοθεωρίας προσπαθώ να βγω έξω, να εκθέσω τον εαυτό μου σε διάφορες εκφάνσεις, όπως είναι ο χορός, αποδεικνύοντας ότι και τα άτομα με αναπηρία μπορούν να συμμετάσχουν ισότιμα στην κοινωνική ζωή».

Αθλητής με κορυφαίες διακρίσεις κατά το παρελθόν, σε πανευρωπαϊκό και πανελλήνιο επίπεδο, με τον τίτλο του καλύτερου έφηβου αθλητή στην Ελλάδα το 1992, δεν πτοήθηκε στη δύσκολη στιγμή, αλλά αντίθετα άνοιξε νέους δρόμους δράσης και εξέλιξης, χωρίς να χάσει ποτέ την αισιοδοξία του. Πρόσφατα αποφοίτησε, σημειωτέον, από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και όπως αναφέρει διαθέτει παράλληλα πτυχίο μηχανικού αεροσκαφών από τεχνική σχολή.

Ο αξιοθαύμαστος οικογενειάρχης ζει την κάθε μέρα με την ίδια αισιοδοξία κι όπως επισημαίνει «δεν κάνω κάτι διαφορετικό. Ισως από τη φύση μου είμαι πιο τολμηρός από κάποιους άλλους. Ζω την κάθε μέρα όπως ο κάθε άνθρωπος. Εστω και με μια μικρή διαφορετικότητα μπορούμε να συμμετάσχουμε σε πολλές μορφές της ζωής. Δεν πρέπει να υπάρχει αποκλεισμός» τονίζει, στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας σε όλους.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου