ΤΟΠΙΚΑ

Τρόφιμος του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων πίσω από τις διαρρήξεις στα Παλαιά

τρόφιμος-του-ιδρύματος-αγωγής-ανηλίκ-631255

Δικογραφία κατά 18χρονου για το μπαράζ κλοπών στα Παλαιά

Τρόφιμος του ιδρύματος Αγωγής Ανήλικων Αρρένων Βόλου (ΙΑΑΑΣΕ Βόλου) ηλικίας 18 ετών κρυβόταν πίσω από τις κλοπές που σημειώθηκαν βραδινές ώρες Σαββάτου προς πρωινές Κυριακής στον Βόλο και στα Παλαιά, που κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ με πρωτοσέλιδο αποκλειστικό ρεπορτάζ του.

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε για τρεις συνολικά διαρρήξεις σε ένα ουζερί στην Κουταρέλια, ένα εστιατόριο – ταβέρνα και μία καφετέρια στα Παλαιά και άμεσα ξεκίνησε τις έρευνες.

Οι καταστηματάρχες ενημέρωσαν ότι οι δράστες είχαν αρπάξει από το ένα κατάστημα σε κέρματα το ποσό των πέντε ευρώ, από το δεύτερο μαγαζί το ποσό των 250 ευρώ και από την τρίτη επιχείρηση το ποσό των 250 ευρώ και ένα tablet.

Αμεσα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συγκέντρωσε κάθε στοιχείο γύρω από τις διαρρήξεις και προχώρησε στην εξιχνίαση.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σχημάτισε δικογραφία κατά ενός 18χρονου τροφίμου του ΙΑΑΑΣΕ Βόλου, που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με κλοπές.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή ο τρόφιμος διαφεύγει της σύλληψης, καθώς θεωρείται πολύ πιθανό να βρίσκεται σε άλλη πόλη.

Ο τρόφιμος αποχώρησε από το ίδρυμα το ίδιο βράδυ που διαπράχτηκαν και οι κλοπές και στη συνέχεια «αναστάτωσε» το κέντρο της πόλης.

Σε μία από τις επιχειρήσεις που έγινε στόχος του τοποθέτησε στο πεζοδρόμιο μία ψάθινη καρέκλα στην οποία ανέβηκε για να προσεγγίσει το παράθυρο και αφού έσπασε το τζάμι σαν αίλουρος «τρύπωσε» από τα κάγκελα και εισήλθε στον χώρο για να συνεχίσει το… έργο του.

Οι ιδιοκτήτες και των τριών επιχειρήσεων δεν πίστευαν στα μάτια τους με όσα αντίκρισαν προχθές νωρίς το πρωί. Μόλις μπήκαν μέσα στα καταστήματά τους συνειδητοποίησαν αμέσως ότι είχε προηγηθεί «επιδρομή». Ανοιγμένες ταμειακές μηχανές, παραβιασμένα και σπασμένα παράθυρα, καρέκλες και τραπέζια άνω – κάτω μαρτυρούσαν κανονική «εισβολή».

Σε δίκη τρεις «ποντικοί» που χτυπούσαν σε οικίες και επιχειρήσεις

Ποινές φυλάκισης από δέκα έως και δεκαοχτώ μήνες επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου την Παρασκευή για υποθέσεις κλοπών.

Συγκεκριμένα, το Μονομελές δίκασε δύο υποθέσεις και οι αποφάσεις του ήταν καταδικαστικές.

Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης δεκαοχτώ μηνών μετατρεπόμενη προς πέντε ευρώ ημερησίως σε 34χρονο Αθηναίο ήδη κρατούμενο των φυλακών Κορυδαλλού για κλοπή που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 στον Βόλο.

Ο 34χρονος φέρεται να διέρρηξε σπίτι και στη συνέχεια να άρπαξε από συρτάρι το ποσό των 1.000 ευρώ και ένα χρυσό δαχτυλίδι αξίας 100 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να τέλεσε την κλοπή από κοινού με άλλα άτομα, τα στοιχεία των οποίων δεν είναι γνωστά.

Ο ίδιος δεν παραβρέθηκε στο Δικαστήριο και καταδικάστηκε ερήμην.

Εξάλλου, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε δύο ημεδαπούς, έναν ηλικίας 42 ετών ήδη κρατούμενο των φυλακών Τρικάλων και έναν 37χρονο, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης δέκα μηνών μετατρεπόμενη προς πέντε ευρώ ημερησίως για κλοπή που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 στον Βόλο.

Οι δύο άνδρες φέρονται να παραβίασαν χώρο εταιρείας και να αφαίρεσαν από μηχανήματα οχτώ ζευγάρια μπαταριών συνολικής αξίας 2.500 ευρώ.

Κατηγορούμενη στην υπόθεση ήταν και μία γυναίκα ηλικίας 37 ετών, η οποία ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση και ότι αδίκως την ενέπλεξαν, γιατί είχε σχέση και συζούσε με έναν εκ των κατηγορούμενων. Το Δικαστήριο έκανε δεκτό τον ισχυρισμό της 37χρονης και την έκρινε αθώα. Αντίθετα καταδίκασε τους άλλους δύο κατηγορούμενους.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου