ΤΟΠΙΚΑ

Ξενοδόχοι Μαγνησίας: Δυσβάσταχτη η φορολογία

ξενοδόχοι-μαγνησίας-δυσβάσταχτη-η-φο-631320

Κοινό αίτημα των επαγγελματιών η ελάφρυνση των οικονομικών βαρών και η βελτίωση των υποδομών

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας, οι οποίοι ζητούν σε όλους τους τόνους από την κυβέρνηση να υιοθετήσει πολιτική ελάφρυνσης από τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη που έχουν επωμιστεί. Τα κοινά προβλήματα των 380 περίπου ξενοδόχων της Μαγνησίας ζητούν επειγόντως λύση, με το αίτημα της συνδρομής του Κράτους να διατυπώνεται από το σύνολο των επαγγελματιών του κλάδου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην προχθεσινή κοπή πίτας της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, που αποτέλεσε το βήμα για την ανταλλαγή απόψεων για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του τουρισμού στο σύνολό τους ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης υπογράμμισε ότι: «Τα βασικά μας προβλήματα είναι το ασφαλιστικό, η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών, ο αθέμιτος ανταγωνισμός της βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων». Ο ίδιος σημείωσε παράλληλα ότι σημείο αιχμής των προβλημάτων του κλάδου παραμένει η φορολογία, αλλά και το τέλος διανυκτέρευσης «ένας επιπλέον φόρος που ήρθε για να μείνει» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων έκανε λόγο για «έναν κυκεώνα προβλημάτων» που απασχολεί τους ξενοδόχους και σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει ανάλογη αντιμετώπιση από το Κράτος.

Ανάλογες θέσεις εξέφρασε ο Βασίλης Καραουλάνης, α΄ αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία. Απαριθμώντας τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, επισήμανε ότι «η υπερφορολόγηση, ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος διαμονής, τα τηλεοπτικά και συγγενικά δικαιώματα μας γονατίζουν, με την έννοια ότι δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις άλλες μεσογειακές χώρες».

Πάγια θέση του κ. Καραουλάνη είναι ότι απαιτείται επιθετική πολιτική από την πλευρά του Κράτους, ελάφρυνση των οικονομικών βαρών και βελτίωση των υποδομών, προκειμένου να γίνει ανταγωνιστικό το τουριστικό προϊόν και οι επαγγελματίες να είναι σε θέση να εφαρμόσουν ειδικές τιμές για τους επισκέπτες, προσελκύοντας μεγαλύτερο αριθμό τουριστών.

Στην εκδήλωση της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας παραβρέθηκαν η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, του Δήμου Βόλου, των Σωμάτων Ασφαλείας, του τουρισμού, μέλη και φίλοι του Ενωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου