ΛΑΡΙΣΑ

Κοινή εκδήλωση των ΟΕΒΕ Κεντρικής Ελλάδος

κοινή-εκδήλωση-των-οεβε-κεντρικής-ελλ-631419

Συνάντηση των Ομοσπονδιών των Νομών Λάρισας, Μαγνησίας Τρικάλων, Καρδίτσας και Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, στα γραφεία του ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ στη Λάρισα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου ως εξής:

  • ΟΕΒΕ Ν. Λάρισας (Δ.Παληογιάννης-Πρόεδρος),
  • ΟΕΒΕ Ν. Μαγνησίας (Τ. Πλαστάρας-Πρόεδρος, Ε. Λαλίτσας-Αντιπρόεδρος, Ι. Φόβος- Ταμίας, Α.Μόσχος-Έφορος, Σ. Μαουσίδης-Πρόεδρος τμήματος Υπηρεσιών Επιμελητηρίου Μαγνησίας και Πρόεδρος Συνδέσμου Εργοδηγών Ηλεκτρολόγων & Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας, Κ. Πελεκούδας- εκπρόσωπος στην Ομοσπονδία του Συνδέσμου Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλου Ν. Μαγνησίας),
  • ΟΕΒΕ Ν. Τρικάλων (Δ. Κόκκας-Γ. Γραμματέας),
  • ΟΕΒΕ Ν. Καρδίτσας (Α. Γκούρλας- εκπρόσωπος στην Ομοσπονδία και Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Επισκευαστών Επιβατικών Αυτοκινήτων Ν. Καρδίτσας, Θ. Μπάγκος- εκπρόσωπος στην Ομοσπονδία και Αντιπρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Επισκευαστών Επιβατικών Αυτοκινήτων Ν. Καρδίτσης),
  • ΟΕΒΕ Ν. Φθιώτιδας (Ε. Μπράζας-Πρόεδρος, Κ. Μπέλλης-Γ. Γραμματέας),
  • ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ (Π. Καγκελάρη-Προϊσταμένη παραρτήματος).

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Μαγνησίας και υπεύθυνος του παραρτήματος ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Θεσσαλίας, κ. Τρύφων Πλαστάρας, ως συντονιστής της συζήτησης, μίλησε για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης μιας εκδήλωσης, των ΟΕΒΕ Κεντρικής Ελλάδος, με τη συμμέτοχη φορέων όλης της Κεντρικής Ελλάδας.

Τόνισε ότι το νέο αυτό εγχείρημα αποτελεί μια ιστορική στιγμή για τις Ομοσπονδίες και αποτελεί αφετηρία για τη δημιουργία μιας δυναμικής παρουσίας, παρέμβασης και συμμετοχής των φορέων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Κεντρικής Ελλάδας που θα βοηθήσει επιπλέον στη συσπείρωση των μελών των Ομοσπονδιών της ΓΣΕΒΕΕ και στην ανάπτυξη συστήματος αναβαθμισμένης αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ των τοπικών/κλαδικών ομοσπονδιών και σωματείων.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να θέσουν τις βάσεις για τη μορφή και την οργάνωση αυτών των εκδηλώσεων. Τέθηκαν θέματα που αφορούσαν στη διάρκεια την εκδήλωσης, την ατζέντα των θεμάτων, τους ομιλητές από κάθε πόλη, τις ομάδες εργασίας, τον προϋπολογισμό, αλλά και τους φορείς που θα λάβουν μέρος πέρα από τα μέλη της ΓΣΕΒΕΕ. Επιπλέον, η συμμετοχή μελετητών κρίθηκε απαραίτητη. Ταυτόχρονα συζητήθηκε η εμπλοκή των φορέων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ) καθώς και η διερεύνηση εμπλοκής των Επιμελητηρίων και της Περιφέρειας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων κατέληξαν ότι:

  • σκοπός αυτής της ενέργειας είναι η εξωστρέφεια των ΟΕΒΕ, η άμεση επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων- θέσεων με στόχο τη δημιουργία ενός σχεδίου περιφερειακής ανάπτυξης των περιοχών, η επαγγελματική προώθηση προϊόντων, η συνεργασία των επιχειρήσεων καθώς και η ανάδειξη συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής και η αξιοποίηση αυτών.
  • η πρώτη εκδήλωση να πραγματοποιηθεί στο Βόλο σε μορφή διημερίδας, με προτεινόμενη ημερομηνία την 6-7 Απριλίου 2019, λίγες ημέρες μετά την εκδήλωση με θέμα «100 Χρόνια ΓΣΕΒΕΕ και μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα» που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου η ΓΣΕΒΕΕ θα αποδώσει φόρο τιμής σε όλους τους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους που συνέβαλαν ενεργητικά στη διαμόρφωση της πορείας των 100 χρόνων συνδικαλισμού και επιχειρηματικότητας μικρής κλίμακας.
  • δεσμευτήκαν ότι θα πραγματοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σε άλλη πόλη και το συντονισμό της θα αναλαμβάνει η τοπική ΟΕΒΕ με τη συνδρομή των πρωτοβάθμιων σωματείων της, και οι άλλες ομοσπονδίες θα συμμετέχουν με τα Διοικητικά τους συμβούλια.
  • ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 25 Φεβρουαρίου 2019, την ίδια ώρα στη δομή του ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, στη Λάρισα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου