ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιξε ο αστυνομικός κλοιός

ανοιξε-ο-αστυνομικός-κλοιός-447909

Τις εξονυχιστικές έρευνες στο διαμέρισμα της οδού Ελλησπόντου 53 με Σαγγαρίου, στη Ν. Ιωνία, οι οποίες διήρκησαν επί δέκα ημέρες μετά τη σύλληψη πέντε ατόμων που κατηγορούνται για συμμετοχή τους στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ολοκλήρωσε το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Ο αστυνομικός κλοιός δύο τετράγωνα περιμετρικά του διαμερίσματος άνοιξε με την αποχώρηση προχθές το βράδυ του κλιμακίου των ειδικών ερευνητών και των δυνάμεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας που συνέδραμαν στα μέτρα τάξης και ασφάλειας κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Η γειτονιά, η οποία επί δέκα συνεχείς ημέρες έζησε υπό τη «σκιά» της Αντιτρομοκρατικής, επανήλθε στους κανονικούς της ρυθμούς. Πίσω στο μεροκάματο μπορούν πλέον να επιστρέψουν μετά από μιάμιση εβδομάδα που αναγκάστηκαν να υπολειτουργούν ή να βάλουν προσωρινό λουκέτο οι επιχειρήσεις που βρέθηκαν μέσα στη ζώνη αποκλεισμού για τις ανάγκες των ερευνών.

Τα συνοικιακά καταστήματα βρέθηκαν σε δεινή οικονομική θέση, καθώς εξαιτίας του πολυήμερου αποκλεισμού της περιοχής και της διακοπής κυκλοφορίας ήταν αδύνατο να λειτουργήσουν.

Οι έρευνες διεξήχθησαν υπό άκρα μυστικότητα και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Ιδιοκτήτες και ένοικοι των γύρω κατοικιών αναγκάζονταν να κινούνται προς το σπίτι τους με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Τα ευρήματα που εντοπίστηκαν μέσα στο διαμέρισμα των 100 περίπου τετραγωνικών μέτρων, το οποίο είχε ενοικιαστεί προ διμήνου με πλαστά στοιχεία ταυτότητας, ανακοινώνονταν σταδιακά από την Ελληνική Αστυνομία.

Οι χώροι του διαμερίσματος έγιναν φύλλο και φτερό, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ξηλώθηκαν ακόμη και πλακάκια στην προσπάθεια της Αντιτρομοκρατικής να εντοπίσει κάθε στοιχείο κρίσιμο για την εξέλιξη των ερευνών. Οι έρευνες διεξήχθησαν με κινήσεις που παραπέμπουν σε «χειρουργική επέμβαση».

Η έφοδος στο διαμέρισμα έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας 14 Μαρτίου και ήταν ταυτόχρονη με την είσοδο της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στο Χολαργό.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου