ΤΟΠΙΚΑ

32χρονος εξαπάτησε δύο Βολιώτες με «μαϊμού» αγγελίες

32χρονος-εξαπάτησε-δύο-βολιώτες-με-μαϊ-631756

Ανήρτησε εικονική αγγελία σε γνωστή ιστοσελίδα του διαδικτύου για πώληση οχημάτων και έπεισε δύο Βολιώτες να του καταβάλουν τις προκαταβολές για αγοραπωλησίες, οι οποίες όμως δεν πραγματοποιήθηκαν τελικά ποτέ.

Δικογραφία για απάτη σχημάτισε σε βάρος ενός 32χρονου Αθηναίου η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, η οποία από τον περασμένο Ιανουάριο ερευνούσε αδιάλειπτα, μυστικά και αθόρυβα δύο καταγγελίες.

Στα δίχτυα του απατεώνα έπεσαν δύο Βολιώτες, ηλικίας 23 και 38 ετών, οι οποίοι κατέθεσαν σε τραπεζικό λογαριασμό τα χρηματικά ποσά των 1.000 και 350 ευρώ αντίστοιχα για να αγοράσουν οχήματα, τα οποία ακόμη περιμένουν να… παραλάβουν.

Ερευνώντας τα στοιχεία της υπόθεσης οι αστυνομικοί προχώρησαν τελικά στην ταυτοποίηση του δράστη, ο οποίος προέκυψε ότι είναι ένας 32χρονος Αθηναίος.

Μάλιστα από την περαιτέρω προανάκριση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο δράστης έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με παρόμοιες υποθέσεις.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου διαβίβασε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Βόλου για τις περαιτέρω ενέργειες.

Εξάλλου, με κάθε ευκαιρία η Ελληνική Αστυνομία συμβουλεύει τους πολίτες να μην πείθονται σε ευκαιριακές αγορές που προτείνουν άγνωστα άτομα, μέσω διαδικτύου και σε κάθε περίπτωση να μην καταβάλουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς χρηματικά ποσά πριν παραλάβουν τα αντικείμενα που επιθυμούν να αγοράσουν.

Σε κάθε περίπτωση η Ελληνική Αστυνομία καλεί τους πολίτες να ενημερώνουν πάντοτε τις Αστυνομικές Αρχές ακόμη και σε περιπτώσεις απόπειρας απάτης.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας το 2018 σημειώθηκαν έξι απάτες και μία απόπειρα απάτης και η πλειονότητα αυτών αφορούσε σε αδικήματα που διαπράχθηκαν μέσω διαδικτύου.

Εντούτοις λόγω της επαρκούς ενημέρωσης των πολιτών οι απάτες σημειώνουν θεαματική μείωση σε σχέση με το 2017, οπότε διαπράχθηκαν δεκατρείς απάτες και μία απόπειρα απάτης.

Επισημαίνεται ότι τα ποσοστά εξιχνίασης των υποθέσεων είναι πάρα πολύ υψηλά και αφορούν σχεδόν στο σύνολο των υποθέσεων, όμως οι παθόντες είναι αμφίβολο εάν ποτέ θα παραλάβουν τα χρήματα που τους έκλεψαν οι επιτήδειοι, ενώ στις περισσότερες υποθέσεις οι δράστες δεν παρουσιάζονται στο Δικαστήριο και καταδικάζονται ερήμην.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου