ΤΟΠΙΚΑ

Η θάλασσα που αγάπησε του πήρε τη ζωή…

η-θάλασσα-που-αγάπησε-του-πήρε-τη-ζωή-447951

Στη θάλασσα, που ήταν η μεγάλη του αγάπη, άφησε την τελευταία του πνοή χθες το μεσημέρι 71χρονος συνταξιούχος πλοίαρχος από το Τρίκερι. Το ψάρεμα με το ξύλινο ψαροκάικό του, κάτι που συνήθιζε καθημερινά ιδίως μετά τη συνταξιοδότησή του, ήταν το τελευταίο για τον έμπειρο ναυτικό Απόστολο Σωτηρίου.

Στις 6 το πρωί ακολούθησε από το σπίτι του στο Τρίκερι τη διαδρομή μέχρι το καΐκι του, το οποίο έλυσε για να ανοιχτεί και να ψαρέψει. Άργησε να επιστρέψει, με την αγωνία της συζύγου του να μεγαλώνει όσο περνούσε η ώρα.

Γύρω στη 1 μετά το μεσημέρι η ίδια ενημέρωσε συγχωριανούς της, οι οποίοι με αλιευτικά σκάφη άρχισαν να τον αναζητούν στη θάλασσα. Το πτώμα του εντοπίστηκε να επιπλέει μακριά από το ψαροκάικο, κοντά στην περιοχή «Φανάρι» στην Αγία Κυριακή Τρικερίου, στην είσοδο του Παγασητικού κόλπου.

Η σορός του περισυλλέγη και μεταφέρθηκε στη στεριά, ενώ το αλιευτικό σκάφος του εντοπίστηκε μυσοβυθισμένο κοντά βραχώδες σημείο.

Σκάφος του λιμενικού και δύτης έσπευσαν στην περιοχή και ξεκίνησε επιχείρηση για την ανέλκυση του σκάφους, το οποίο ρυμουλκήθηκε στο καρνάγιο του Τρικερίου.

Το ψαροκάικο είχε προσκρούσει σε βράχια και όπως διαπιστώθηκε εισέρρευσαν νερά στο εσωτερικό του από οπή 30Χ30 εκατοστά που είχε ανοίξει στη δεξιά πλώρη.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξέπνευσε ο 71χρονος δεν είχαν πλήρως διευκρινιστεί. Φως στα αίτια θανάτου αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή, η οποία παραγγέλθηκε.

Πιθανολογείται ότι ο θάνατος οφείλεται σε πνιγμό, όταν ο ηλικιωμένος είτε επειδή έχασε την ισορροπία του είτε από παθολογικά αίτια έπεσε στη θάλασσα και στη συνέχεια το σκάφος του κινήθηκε ανεξέλεγκτα και προσέκρουσε στα βράχια.

Δεν αποκλείεται να βρισκόταν πάνω στο σκάφος όταν άρχισε να βυθίζεται μετά την πρόσκρουση και να μην πρόλαβε να το εγκαταλείψει στην  προσπάθειά του να το σώσει.

Οι κάτοικοι του Τρικερίου βυθίστηκαν στο πένθος για την απώλεια του οικογενειάρχη, ενώ συντετριμμένος δήλωνε ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου και καταγόμενος από το Τρίκερι Νίκος Φορτούνας από το θάνατο του συνομήλικου φίλου του, που μεγάλωσαν στην ίδια γειτονιά και κάθισαν στα ίδια σχολικά θρανία.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου