Λογιστής πλαστογράφησε το Ε9 ζευγαριού Βολιωτών

Τελευταία ενημέρωση: 2019-02-05, 09:27:05
Λογιστής πλαστογράφησε το Ε9 ζευγαριού Βολιωτών

Ποινή φυλάκισης επέβαλε το Δικαστήριο μετά από προσφυγή 

Αλλαξε τη φορολογική δήλωση των πελατών του επειδή εκείνοι θα πήγαιναν σε άλλον λογιστή, με αποτέλεσμα οι πελάτες του να κληθούν από την Εφορία να πληρώσουν πρόστιμο 12.000 ευρώ.

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή τριετίας επέβαλε την Παρασκευή το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε Βολιώτη λογιστή κατηγορούμενο για πλαστογραφία.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος πάντως αρνήθηκε κάθε αποδιδόμενη κατηγορία διαψεύδοντας την παραμικρή συμμετοχή του στην υπόθεση.

Ολα έγιναν τον Νοέμβριο του 2015. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 11 Νοεμβρίου οι παθόντες, ένα ζευγάρι Βολιωτών καταστηματαρχών, ζήτησαν από τον κατηγορούμενο να τους δώσει τους κωδικούς τους, καθώς ήθελαν να αλλάξουν λογιστή.

Ο λογιστής φέρεται τότε να αρνήθηκε να δώσει τους κωδικούς και στη συνέχεια να τροποποίησε και τη φορολογική δήλωση του ζευγαριού, αυξάνοντας τα τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού του από 100 σε 300.

Το ζευγάρι αντιλήφθηκε τη μετατροπή της φορολογικής του δήλωσης την επόμενη μέρα που απευθύνθηκε σε άλλον λογιστή για να εκδώσει νέους κωδικούς Taxis. Τότε απαιτήθηκε να καταβάλει ποσό ύψους 200 ευρώ προκειμένου να τροποποιήσει τη φορολογική του δήλωση και να διορθώσει τα τετραγωνικά μέτρα, ενώ κλήθηκε να πληρώσει και το πρόστιμο.

Επισημαίνεται ότι στο Δικαστήριο ο λογιστής ήταν παρών και αρνήθηκε κάθε κατηγορία. «Είμαι επαγγελματίας στην εργασία μου. Δεν θα έβαζα ποτέ τα χέρια μου για να βγάλω τα μάτια του», φέρεται να ανέφερε χαρακτηριστικά στο Δικαστήριο.

Εντούτοις, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε για πλαστογραφία και συγκεκριμένα για παράβαση του Νόμου 98, 216§1 ΠΚ.

Κ.Μ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
9
=