ΤΟΠΙΚΑ

Ποιμενικός Καυκάσου δάγκωσε κορίτσι 14 ετών στην Αγριά

ποιμενικός-καυκάσου-δάγκωσε-κορίτσι-14-632140

Ποινή φυλάκισης στον κάτοχο του ζώου

Δεν είχε δέσει ασφαλώς τον σκύλο του με αποτέλεσμα το ζώο να βγει από την αυλή και να επιτεθεί σε ένα κοριτσάκι ηλικίας 14 ετών.

Ποινή φυλάκισης δώδεκα μηνών με αναστολή τριετίας επέβαλε την Παρασκευή το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 74χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 74χρονος φέρεται να ευθύνεται για επίθεση σκύλου σε ανήλικο κορίτσι που σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2014 στην Αγριά.

Στις 4 Νοεμβρίου το σκυλί του κατηγορούμενου, ένας ποιμενικός Καυκάσου, πηδούσε έξω από την αυλή του σπιτιού του κατόχου του και στη συνέχεια ορμούσε στην 14χρονη.

Λίγη ώρα αργότερα η ανήλικη μεταφερόταν σοκαρισμένη στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς ο σκύλος την είχε δαγκώσει στα χέρια.

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου δικάστηκε την Παρασκευή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της σωματικής βλάβης με ενδεχόμενο δόλο.

Απολογούμενος στο Δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι είχε πάντοτε δεμένο το ζώο, αλλά επειδή αυτό ήταν ογκώδες και κάτι είδε που το ενόχλησε, κατάφερε να κόψει το λουρί και να βγει έξω από το σπίτι.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 74χρονο και τον καταδίκασε μετατρέποντας την κατηγορία που αντιμετώπιζε από σωματική βλάβη με ενδεχόμενο δόλο σε σωματική βλάβη από αμέλεια. Αντίθετα έκρινε αθώο τον γιο του καταδικασθέντος που ήταν κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου