ΤΟΠΙΚΑ

Ανάβουν ξανά τα φώτα σε νοικοκυριά στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

ανάβουν-ξανά-τα-φώτα-σε-νοικοκυριά-στο-632631

Η αρμόδια επιτροπή έκανε δεκτά αιτήματα μοναχικών, άρρωστων ή με αναπηρίες δημοτών που τους έκοψαν το ρεύμα για χρέη

Ανάβουν ξανά τα φώτα σε πέντε νοικοκυριά του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, που επί μήνες ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας οφειλών τους προς τη ΔΕΗ. Προσφάτως συνεδρίασε η επιτροπή που συστάθηκε σε επίπεδο Δήμου για να εξετάσει τις αιτήσεις επανασύνδευσης της παροχής ρεύματος σε περιπτώσεις ευπαθών καταναλωτών.

Η περίπτωση της πενταμελούς οικογένειας, που επί πέντε χρόνια ζει χωρίς ρεύμα λόγω οφειλών προς τη ΔΕΗ και αναγκαζόταν να προχωρά σε παράνομες συνδέσεις για να επιβιώσει, μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο οπότε και συνεργείο τής έβγαλε το ρολόι, δεν είναι η μοναδική.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Απ. Κοντογιώργο, άλλα τέσσερα αιτήματα για τη χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος για την επανασύνδεση νοικοκυριών με το δίκτυο της ΔΕΗ έχουν υποβληθεί στην επιτροπή του Δήμου. Πρόκειται για δημότες μοναχικούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρόνιων ασθενειών ή και αναπηριών και που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. «Οι οφειλές αφορούν σε ποσά άνω των 3.000 ευρώ και τις εγκρίναμε όλες», σημείωσε ο κ. Κοντογιώργος.

Οι προς εξέταση δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος για να υποβάλουν αίτηση σε ειδική επιτροπή και να λάβουν το ειδικό επίδομα ώστε να επανασυνδεθεί το ρεύμα που έχει διακοπεί λόγω οφειλών πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

Μέχρι και 31 Οκτωβρίου να είναι αποσυνδεδεμένοι από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η αποσύνδεση να έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας του προς εξέταση δικαιούχου ο οποίος θα πρέπει να πληροί συγκεκριμένα οικονομικά και περιουσιακά κριτήρια.

Το ύψος του ειδικού βοηθήματος θα αντιστοιχεί σε ποσό που θα καθορίζεται αναλόγως του ύψους της συνολικής οφειλής των καταναλωτών προς τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας και συγκεκριμένα: Για συνολικές οφειλές έως 6.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το σύνολο της οφειλής, για συνολικές οφειλές άνω των 6.000 ευρώ και έως 9.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το 75% της οφειλής, για συνολικές οφειλές άνω των 9.000 ευρώ και έως 12.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το 50% της οφειλής και για συνολικές οφειλές άνω των 12.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το 30% της οφειλής. Οι καταναλωτές θα εντάσσονται σε πρόγραμμα διακανονισμού και το εναπομείναν ποσό θα εξοφλείται από τους ίδιους σε άτοκες μηνιαίες δόσεις. Το ποσό και ο αριθμός των δόσεων θα ορίζονται από τον εκάστοτε προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου