ΤΟΠΙΚΑ

Νάνσυ Καπούλα: Η πόλη μας είναι γεμάτη ανεκπλήρωτες υποσχέσεις

νάνσυ-καπούλα-η-πόλη-μας-είναι-γεμάτη-α-632951

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε προχθές η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΤΕΕ Μαγνησίας. Στην κατάμεστη από κόσμο, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους φορέων αίθουσα του Volos Palace οι μηχανικοί αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά σε ένα πολύ όμορφο κλίμα.

Δίπλα στους μηχανικούς ήταν και απηύθυναν χαιρετισμό η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο πρόεδρος της ΕΜΔΥΔΑΣ Γιάννης Αναστασίου.

Στην ομιλία της μετά την κοπή της πίτας η πρόεδρος του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα μετέφερε το μήνυμα ότι «αυτή τη στιγμή, μας χρειάζεται όλους αυτή η πόλη. Είναι ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και η πόρτα του ΤΕΕ, της αντιπροσωπείας και του Προέδρου Αλέκου Γούναρη θα συνεχίσει να είναι ανοιχτή προς όλους», όπως είπε.

Η πρόεδρος του ΤΕΕ μιλώντας στους συναδέλφους της μηχανικούς, αναφέρθηκε στην υποψηφιότητά της για τον δήμο Βόλου και τόνισε: «Συγκροτούμε ένα ψηφοδέλτιο που θα αποτελείται από ανθρώπους που έχουν αφήσει έντονο το αποτύπωμά τους στις συλλογικές υποθέσεις του τόπου, με σημαντική κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση. Η πόλη μας είναι γεμάτη ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, γεμάτη ανεκπλήρωτη αξία που περιμένει να αναδειχθεί. Και εμείς ξέρουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε τον καλύτερο μας εαυτό, στην αποστολή αυτή».

Κάνοντας έναν απολογισμό δράσης η κ. Καπούλα επισήμανε ότι «βασικό μέλημα της Διοικούσας Επιτροπής παραμένει η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των συναδέλφων».

«Αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει μια σημαντική δυσκολία συνεργασίας με το δήμο Βόλου, ενώ αντιστρόφως ανάλογη είναι η συνεργασία μας με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, όπως και με τους άλλους δήμους του νομού Μαγνησίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε αυτήν την κατεύθυνση τόνισε ότι «απουσιάζει η διεκδίκηση μεγάλων έργων από το μεγαλύτερο δήμο του Νομού», ενώ επέρριψε κατηγορίες στη δημοτική αρχή Βόλου για τη μετατροπή του Εκθεσιακού Κέντρου, τη μη εκπροσώπηση του ΤΕΕ στη ΔΕΑΜΒ θέμα για το οποίο όπως είπε «δικαιωθήκαμε στα δικαστήρια».

Η κ. Καπούλα αναφέρθηκε και στη λειτουργία μονάδας παραγωγής SRF και τόνισε ότι διαχρονικά διακηρυγμένη θέση του ΤΕΕ Μαγνησίας, είναι η κατεύθυνση της ανακύκλωσης και της επανάχρησης.

Στάθηκε επίσης στο έργο της οδού Καραμπατζάκη, τονίζοντας ότι «ο δήμος Βόλου επιμένει στην επιλογή του να καταστρέψει ένα περιβαλλοντικό έργο δεκαετίων, όταν η γειτονική Λάρισα επενδύει στην βιώσιμη ανάπτυξη».

«Το ΤΕΕ δουλεύει ακούραστα προκειμένου να συμβάλλει με την επιστημονική του γνώση», συνέχισε η ίδια και προς επίρρωση αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συνδρομή του Τεχνικού Επιμελητηρίου στο πρόγραμμα των ασφαλών διαδρομών, καθώς και στη συνεργασία που υπάρχει με την Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Βόλου, το Νοσοκομείο και τον ΟΛΒ.

Υπενθύμισε ακόμη ότι το ΤΕΕ έκανε σημαντική την παρέμβασή στο υπ. Οικονομικών, για την μη αύξηση των αντικειμενικών αξιών, ενώ αναφέρθηκε και στη συνεργασία με το Δ. Ν. Πηλίου μετά την απόφαση του ΣΤΕ για τη δόμηση στα εκτός σχεδίου ακίνητα στο Πήλιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου