ΤΟΠΙΚΑ

Μπαράζ διαρρήξεων σε επιχειρήσεις των Παλαιών

μπαράζ-διαρρήξεων-σε-επιχειρήσεις-τω-632984

Στο στόχαστρο διαρρηκτών βρέθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου προς Κυριακή η συνοικία των Παλαιών. Στο επίκεντρο της δράσης των δραστών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, βρέθηκαν τουλάχιστον δύο γνωστές επιχειρήσεις εστίασης και ένας φούρνος, από τις οποίες οι «ποντικοί» άρπαξαν χρήματα από τις ταμειακές μηχανές, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, tablets και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές και τράπηκαν σε φυγή. Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο τρόπος που έδρασαν παραπέμπει σε σενάριο βγαλμένο από κινηματογραφική ταινία, το οποίο και «ξεσήκωσαν», προκειμένου να φέρουν εις πέρας το σχέδιό τους χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Την εκτίμηση αυτή ενισχύουν τα όσα κατέγραψε ο φακός του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, σε μία από τις επιχειρήσεις που έγιναν στόχος των διαρρηκτών. Ο δράστης κινήθηκε από την πίσω πλευρά του μαγαζιού. Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός, τοποθέτησε στο πεζοδρόμιο μία ψάθινη καρέκλα στην οποία ανέβηκε για να προσεγγίσει το παράθυρο και αφού έσπασε το τζάμι, σαν αίλουρος «τρύπωσε» μέσα από τα κάγκελα και εισήλθε μέσα στο χώρο για να συνεχίσει το… έργο του.

Οι ιδιοκτήτες και των τριών επιχειρήσεων δεν πίστευαν στα μάτια τους με όσα αντίκρισαν χθες νωρίς το πρωί. Μόλις μπήκαν μέσα στα καταστήματά τους, συνειδητοποίησαν αμέσως, ότι είχε προηγηθεί «επιδρομή». Ανοιγμένες ταμειακές μηχανές, παραβιασμένα και σπασμένα παράθυρα, καρέκλες και τραπέζια άνω- κάτω. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από τη μία επιχείρηση έκλεψαν από την ταμειακή μηχανή τουλάχιστον 150 ευρώ και από τη δεύτερη τουλάχιστον 5οο ευρώ. Οι επιχειρηματίες επειδή χθες ήταν Κυριακή, είχαν αφήσει από το κλείσιμο του Σαββάτου, αρκετά χρήματα στο ταμείο προκειμένου οι υπάλληλοι το πρωί να μπορούν να κάνουν συναλλαγές με τους πελάτες.

Για τις κλοπές ενημερώθηκε αμέσως η Αστυνομία που έσπευσε για να καταγράψει τα συμβάντα. Άνδρες της Σήμανσης μέχρι νωρίς το μεσημέρι, έπαιρναν αποτυπώματα, στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε για να συλληφθούν οι δράστες των κλοπών.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου