ΤΟΠΙΚΑ

Τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στον Βόλο

τίμησαν-τη-μνήμη-των-θυμάτων-του-ολοκα-633785

Πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, τίμησαν σήμερα το πρωί στις 11.00 στο μνημείο των Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος, τη μνήμη τους, σε επιμνημόσυνη δέηση που διοργάνωσε η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου.

Το «παρών» έδωσαν στην εκδήλωση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ Ιγνάτιος, οι υφυπουργοί Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη, οι βουλευτές του νομού Μάκης Μπαλλής και Κώστας Στεργίου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κ. Αγοραστός, ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας κ.α.

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος που κατέθεσε και στεφάνι, με μήνυμά του αναφέρθηκε στην μαύρη επέτειο του Ολοκαυτώματος, σημειώνοντας:

Η αξία της ζωής και η σημασία της ανθρώπινης ύπαρξης αποκτούν νόημα στη σημερινή επέτειο του Ολοκαυτώματος που και φέτος τιμάται από την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου.
Η συλλογική μνήμη καλείται να αποδώσει την οφειλόμενη τιμή σε όσους μαρτύρησαν στο βωμό της αδικίας και του παράλογου.
Ο Βόλος. η πόλη μας, αποτελεί τρανό παράδειγμα κοινής δράσης και αντίδρασης στέλνοντας μήνυμα κατά του ρατσισμού υποστηρίζοντας το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, στην ελευθερία σκέψης και πράξης.
Η σημερινή ημέρα καλείται να χωρέσει όλα όσα έγιναν και δεν πρέπει να ξεχαστούν για να μη γνωρίσει η ανθρωπότητα ποτέ ξανά το άδικο και το κακό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου