ΤΟΠΙΚΑ

Εξηγήσεις ζητούν οι καρκινοπαθείς

εξηγήσεις-ζητούν-οι-καρκινοπαθείς-634687

Θορυβημένοι οι ασθενείς της Μονάδας Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου μετά την αποχώρηση του επικουρικού – Με «δανεικό γιατρό» επιχειρεί να «μπαλώσει» την κατάσταση η διοίκηση

Συνάντηση κατεπειγόντως με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου ζητά ο σύλλογος καρκινοπαθών Μαγνησίας, θορυβημένος μετά την αποκάλυψη του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ότι η Μονάδα Χημειοθεραπείας στο Ογκολογικό Τμήμα του Αχιλλοπουλείου έμεινε από χθες με έναν μόνο γιατρό, καθώς ο επικουρικός γιατρός αποχώρησε μέχρι να διευθετηθεί ποια μορφή θα έχει η νέα σύμβαση εργασίας του με το Νοσοκομείο και από πότε θα ξεκινήσει.

Χθες ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Μάνθος Δραμητινός, ο οποίος παρότι είχε δεσμευτεί ότι εγκαίρως θα διευθετηθούν οι διαδικασίες και διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπάρξει ούτε μία μέρα με ένα γιατρό η Μονάδα δεν τήρησε τη δέσμευσή του, βρέθηκε «αντιμέτωπος» με αντιπροσωπεία καρκινοπαθών που τον επισκέφτηκε στο γραφείο του, ζητώντας ενημέρωση μετά το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, για το πώς θα αντιμετωπιστεί το κενό που δημιουργείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντί να καθησυχάσει τους έντρομους από αγωνία ασθενείς, μίλησε για…γραφειοκρατικό κενό (!) και επιχείρησε να μετακυλήσει τις ευθύνες στον επικουρικό γιατρό και στο μόνιμο ογκολόγο, επειδή όπως φέρεται να τόνισε, δεν αποδέχτηκαν την πρόταση να απασχοληθεί ο επικουρικός γιατρός αμισθί για το μεσοδιάστημα μέχρι να βρεθεί λύση με τη μορφή που θα έχει η νέα σύμβαση που θα υπογράψει με το Αχιλλοπούλειο και η οποία εκτός απροόπτου θα είναι διάρκειας δύο χρόνων.

Καρκινοπαθείς και διοικητής θα συναντηθούν «επίσημα» αυτή τη φορά την ερχόμενη Δευτέρα και αναμένεται ο Σύλλογος να ζητήσει έμπρακτες διαβεβαιώσεις για το πώς θα καλυφτεί το κενό.

Ζητήθηκε δανεικός γιατρός

Χθες στη Μονάδα Χημειοθεραπείας ο μόνιμος ογκολόγος Γιώργος Ρήγας είχε να αντιμετωπίσει μόνος του πλέον 34 περιστατικά. Ανάλογος είναι ο αριθμός των ασθενών που έχουν προγραμματισμένες συνεδρίες την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο κ. Δραμητινός σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, έκανε γνωστό ότι χθες ζήτησε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας συνδρομή, γεγονός που σημαίνει ότι ενδέχεται με απόφαση της 5ης ΔΥΠΕ, να επιστρατευθεί για όσο διάστημα υπάρχει κενό, γιατρός «δανεικός» από το ΠΝΛ για τη Μονάδα Χημειοθεραπείας του Αχιλλοπουλείου.

Ο κ. Ρήγας πάντως που ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν μέχρι σήμερα οι δεσμεύσεις Δραμητινού που στις 13 Δεκεμβρίου, παρουσία της προέδρου του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας είχε δηλώσει δημόσια ότι δεν θα αφήσει ούτε μία ημέρα το Ογκολογικό Τμήμα χωρίς δεύτερο ιατρό, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν πρέπει να αναλαμβάνει δεσμεύσεις αν δεν μπορεί να τις τηρήσει και για αυτό θα πρέπει να τοποθετηθεί δημόσια», όπως είπε ο κ. Ρήγας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου