ΤΟΠΙΚΑ

Οδηγήθηκε σε δίκη χωρίς να υπάρχουν μηνυτές…

οδηγήθηκε-σε-δίκη-χωρίς-να-υπάρχουν-μη-634783

Αθώος σε υπόθεση διασποράς ψευδών ειδήσεων ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος

Κλήθηκε για να δικαστεί για διασπορά ψευδών ειδήσεων και για πρόκληση στην τέλεση πλημμελήματος, όμως οι πολιτικοί ενάγοντες ήταν τελικά ανύπαρκτα πρόσωπα, καθώς τα στοιχεία τους δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, δεν ήταν υπαρκτά.

Αθώος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Ο κ. Μπέος κατηγορούταν ότι σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τον Δεκέμβριο του 2014 προέτρεψε καταστηματάρχες να παρανομήσουν λέγοντας ότι η δημοτική αρχή δεν αφαιρεί άδειες.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης μετά από καταγγελίες που είχαν υποβάλει δύο άτομα αναγράφοντας και τα προσωπικά τους στοιχεία στη αναφορά.

Όμως από την πορεία της υπόθεσης καθώς από την Εισαγγελία Βόλου είχε διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση, διαπιστώθηκε τελικά ότι οι καταγγέλλοντες δεν ήταν πραγματικά πρόσωπα.

Έτσι τουλάχιστον φέρονται να κατέθεσαν προανακριτικά οι αστυνομικοί υπάλληλοι που είχαν κληθεί για να λάβουν καταθέσεις οι οποίοι έψαξαν να βρουν τα στοιχεία τους αλλά μοιραία οδηγήθηκαν στο πουθενά.

Εντούτοις, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν μάρτυρες η υπόθεση έφτασε τελικά και στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου μετά από την άσκηση ποινικής δίωξης και χθες ο δήμαρχος Βόλου δικάστηκε και όπως ήταν φυσικό αθωώθηκε.

Στο Δικαστήριο δεν παρουσιάστηκε κανένας μάρτυρας για να εξεταστεί από τους πολιτικούς ενάγοντες.

Το Δικαστήριο αθώωσε λοιπόν τον κ. Μπέο από τις κατηγορίες με τον εισαγγελέα έδρας να φέρεται να δηλώνει ότι η υπόθεση δεν θα έπρεπε να έχει φθάσει καν στο ακροατήριο.

Η διαδικασία κράτησε λιγότερο από πέντε λεπτά.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου