ΤΟΠΙΚΑ

Ενημερωτική εκδήλωση στον Βόλο για τον καρκίνο προστάτη

ενημερωτική-εκδήλωση-στον-βόλο-για-το-634848

Με πρωτοβουλία του τοπικού τμήματος AHEPA HJ-13 ARGONAUTS Βόλος

Για τον καρκίνο του προστάτη και τις νέες μεθόδους αντιμετώπισης της νόσου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι συμμετείχαν σε εκδήλωση που διοργάνωσαν το ιατρικό περιοδικό «Θεσσαλών Υγεία» και το τοπικό τμήμα AHEPA HJ-13 ARGONAUTS Βόλος στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, την εκδήλωση άνοιξαν η υπεύθυνη του περιοδικού «Θεσσαλών Υγεία» κ. Αγγελοπούλου και ο πρόεδρος των ΑΧΕΠΑ Δημήτρης Τσόπελας, ο οποίος μίλησε γενικότερα για την οργάνωση, καθώς και για το τι προσφέρει στην κοινωνία.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο ογκολόγος του Αχιλλοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Βόλου Γιώργος Ρήγας, ο οποίος έκανε μία σφαιρική ενημέρωση για τα περιστατικά καρκίνου στη Μαγνησία και τα οποία αντιμετωπίζει στο Νοσοκομείο.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τον χειρουργό ουρολόγο Χρ. Παπαπάνο, ο οποίος έκανε μια γενική προσέγγιση για τον καρκίνο και συνέχισε ο χειρουργός ουρολόγος Ξενοφών Σχιζονίκας αναλύοντας το χειρουργικό κομμάτι.

Ακολούθησε ο ακτινοθεραπευτής ογκολόγος Δ. Σαλβαράς, ο οποίος μίλησε για την ακτινοθεραπευτική αντιμετώπιση του καρκίνου, ενώ ο χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος Επαμεινώνδας Κουτσιαρής ενημέρωσε για το πώς επηρεάζεται η σεξουαλικότητα ενός άνδρα μετά τον καρκίνο του προστάτη.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, στην οποία μεταξύ άλλων συμμετείχε η πολιτευτής της ΝΔ Ελενα Αντωνοπούλου, το κοινό υπέβαλε ερωτήσεις στους γιατρούς για διάφορα ζητήματα που αφορούν στον καρκίνο του προστάτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου