ΤΟΠΙΚΑ

Ιγνάτιος Γελαγώτης: Τριάντα πέντε χρόνια προσφοράς

ιγνάτιος-γελαγώτης-τριάντα-πέντε-χρό-634942

Επανεξελέγη πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών ο Ιγνάτιος Γελαγώτης – Συμπλήρωσε 19 χρόνια στο τιμόνι της «Αλληλεγγύης»

Ενθερμος υποστηρικτής του εθελοντισμού ο Ιγνάτιος Γελαγώτης παραμένει επί 19 χρόνια στο τιμόνι του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη», καθώς επανεξελέγη πρόεδρος στις αρχαιρεσίες που διενεργήθηκαν πρόσφατα. Η δράση του είναι ο ορισμός της εθελοντικής προσφοράς κι όπως υπογραμμίζει ο ίδιος είναι υπόθεση ζωής και γεμίζει με ευχάριστα συναισθήματα η ψυχή του κάθε φορά που τείνει χέρι βοήθειας στον συνάνθρωπο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ με αφορμή την επανεκλογή του, υπογράμμισε ότι είναι εθελοντής αιμοδότης από νεαρή ηλικία, συμμετέχοντας ενεργά στον Σύλλογο που είχε συγκροτήσει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο κ. Γελαγώτης εργάστηκε επί 35 χρόνια στην Τράπεζα της Ελλάδας και συνταξιοδοτήθηκε μετά από ευδόκιμη θητεία που ξεκίνησε από τον Βόλο, συνεχίστηκε στην Κατερίνη, τη Ρόδο και τον Αλμυρό όπου κατείχε διευθυντική θέση.

Μόλις δημιουργήθηκε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών από τον Αντώνη Πετρίδη, ο κ. Γελαγώτης ήταν μεταξύ των πρώτων μελών που εγγράφηκαν , παίρνοντας στη συνέχεια τα ηνία από το 2000 ως πρόεδρος της «Αλληλεγγύης».

«Μου προσφέρει ανείπωτη χαρά η ανιδιοτελής προσφορά στον συνάνθρωπο. Είμαι πολλά χρόνια εθελοντής αιμοδότης γιατί είχα πάντα ευαισθησία να βοηθάω και να συμπαραστέκομαι στον κόσμο όσο μπορώ και εφόσον δύναμαι να δώσω αίμα, γιατί να μην το πράξω» αναφέρει.

Περιγράφοντας τα συναισθήματά του, υπογραμμίζει ότι «δεν περιγράφεται το συναίσθημα που νιώθεις όταν προσφέρεις στον συνάνθρωπο. Είναι μια αγνή προσπάθεια και αυτό προσπαθώ να μεταδώσω σε όλους, κυρίως στους νεότερους, τους οποίους καλώ να στηρίξουν τον Σύλλογο», επισημαίνει ο πρόεδρος των εθελοντών αιμοδοτών.

Κλείνοντας, τονίζει ότι οι στόχοι είναι πάντα οι ίδιοι, «να μυήσουμε νέους ανθρώπους στην εθελοντική αιμοδοσία και τον αλτρουισμό και κυρίως να τους μεταδώσουμε την αγάπη για τον συνάνθρωπο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου