ΤΟΠΙΚΑ

Η ομάδα Aristurtle του ΑΠΘ στην κορυφή με Βολιώτη οδηγό

η-ομάδα-aristurtle-του-απθ-στην-κορυφή-με-βολιώτ-635919

Ο φοιτητής Θεολογίας στο ΑΠΘ Μανώλης Βούλγαρης έλαβε αριστείο – «Πρώτη φορά βλέπω θεολόγο οδηγό φόρμουλας» το σχόλιο του πρύτανη

Στην κορυφή με οδηγό τον Βολιώτη Μανώλη – Μάριο Βούλγαρη βρέθηκε στον διαγωνισμό Formula Student η ερευνητική φοιτητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Aristurtle. Ο δευτεροετής φοιτητής στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας έπιασε το τιμόνι του μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου και οδήγησε την ομάδα στις πρώτες θέσεις του διαγωνισμού. Εχει άλλωστε – αν και φοιτητής Θεολογίας – και την εμπειρία και διακρίσεις σε διαγωνισμούς φόρμουλας. Ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας τού απένειμε αριστείο και κατά την απονομή σχολίασε με ενθουσιασμό: «Πρώτη φορά βλέπω θεολόγο οδηγό φόρμουλας».

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο Βολιώτης Μανώλης – Μάριος Βούλγαρης, γιος της δημοτικής συμβούλου Βόλου Νατάσας Μορφογιάννη και του Βασίλη Βούλγαρη, πέρασε μέσω πανελλαδικών στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. Σήμερα βρίσκεται στο δεύτερο έτος των σπουδών του, όμως δεν έχει βάλει σε δεύτερη μοίρα την αγάπη του για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, ούτε έχει εγκαταλείψει το όνειρό του που είναι να μπορέσει να συμμετέχει κάποια στιγμή ως επαγγελματίας οδηγός στη Formula 1.

Ηταν λοιπόν θέμα χρόνου να ενώσει τις δυνάμεις του με την ερευνητική φοιτητική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που έχει στόχο τον σχεδιασμό και την κατασκευή ηλεκτροκίνητων αγωνιστικών μονοθέσιων αυτοκινήτων. Ο ίδιος άλλωστε είναι επαγγελματίας οδηγός, συμμετέχει και στην αγωνιστική ομάδα με έδρα το Dubai την Brainstorm Racing Team, ενώ πέρυσι είχε αναδειχθεί κυπελλούχος Ιταλίας στα καρτ.

Η διπλή του ιδιότητα ως φοιτητής του ΑΠΘ και επαγγελματίας οδηγός τον έφερε πίσω από το τιμόνι του μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου της Aristurtle, η οποία το περασμένο καλοκαίρι ολοκλήρωσε την πιο επιτυχημένη πορεία στα χρονικά της. Κατάφερε εκτός από το να κερδίσει για πρώτη φορά την πρώτη θέση σε αγώνισμα, να κατακτήσει την 4η θέση στην γενική κατάταξη, η οποία είναι η καλύτερη θέση της ομάδας στην τετραετή ιστορία της. Η Aristurtle συμμετείχε σε τρεις διαγωνισμούς, σε τρεις διαφορετικές χώρες, στην Ιταλία, την Ουγγαρία και την Τσεχία.

Αρχικά η ομάδα συμμετείχε στον διαγωνισμό Formula SAE της Ιταλίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και κατάφερε να κατακτήσει την 5η θέση στη γενική κατάταξη μεταξύ 22 ομάδων στην ηλεκτροκίνητη κατηγορία. Το πιο αξιομνημόνευτο γεγονός στον διαγωνισμό της Ιταλίας είναι η πρώτη θέση που κατέλαβε η ομάδα στον διαγωνισμό του Business Plan Presentation. Επιπλέον έλαβε το βραβείο της πιο φιλικής ομάδας και ακόμη τερματίσαμε 5οι στο αγώνισμα του Autocross, 5οι στο αγώνισμα επιτάχυνσης και 7οι στο Skidpad.

Αμέσως μετά την Ιταλία, η ομάδα συμμετείχε στον διαγωνισμό Formula Student East στην Ουγγαρία, έναν από τους πιο απαιτητικούς διαγωνισμούς. Η ομάδα κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης στην ηλεκτροκίνητη κατηγορία, με σημαντικότερο επίτευγμα την 4η θέση στο αγώνισμα αντοχής και αποδοτικότητας.

Τέλος, συμμετείχε στον διαγωνισμό Formula Student της Τσεχίας, τον τρίτο κατά σειρά αυτό το καλοκαίρι και κατέκτησε την τέταρτη θέση στη γενική κατάταξη της ηλεκτροκίνητης κατηγορίας, η οποία αποτελεί την καλύτερη θέση που έχει καταλάβει η ομάδα μέχρι στιγμής, έχοντας μάλιστα ολοκληρώσει το αγώνισμα αντοχής και αποδοτικότητας το οποίο εντέλει ακυρώθηκε λόγω βροχής και στέρησε από την ομάδα μία θέση στο βάθρο. Κατάφερε ακόμη να είναι για ακόμη μία φορά στους φιναλίστ του Business Presentation λαμβάνοντας τελικά την 3η θέση. Και τέλος τερμάτισε στην 4η θέση στο αγώνισμα του Autocross, 5οι στο Skidpad και στο αγώνισμα επιτάχυνσης.

Για όλες τις παραπάνω διακρίσεις η 30μελής ομάδας τιμήθηκε από την πρυτανεία του ΑΠΘ με αριστείο. Ανάμεσά τους και ο Μανώλης Βούλγαρης. «Σε μία ομάδα κάθε ένας βάζει το λιθαράκι του. Ειδικά σε μια αγωνιστική ομάδα όλοι είναι σημαντικοί. Για μένα ήταν μία καλή εμπειρία. Είμαι εντυπωσιασμένος από τον επαγγελματισμό των συμφοιτητών μου, την οργάνωση και το επίπεδό τους παρά το νεαρό της ηλικίας τους», τόνισε ο Μανώλης Βούλγαρης μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου