ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένο ενδιαφέρον για ακίνητα σε Βόλο και Μαγνησία

αυξημένο-ενδιαφέρον-για-ακίνητα-σε-βό-636006

Μεγαλύτερη ζήτηση για αγορά διαμερισμάτων – Λιγότερα πωλητήρια λόγω Airbnb

Αυξημένο είναι σε ποσοστό 20% το ενδιαφέρον εν δυνάμει αγοραστών από διάφορες περιοχές για τα διαθέσιμα ακίνητα του Βόλου και της Μαγνησίας γενικότερα, πλην όμως ο χάρτης του real estate έχει διαφοροποιηθεί λόγω Αirbnb. Το αυξημένο ενδιαφέρον για αγορά ή ενοικίαση ακινήτων στον Βόλο εκδηλώνεται την τελευταία τριετία, αλλά τα δεδομένα έχουν αλλάξει, καθώς έχουν μειωθεί κατακόρυφα τα πωλητήρια και τα ενοικιαστήρια, όπως αναφέρουν επαγγελματίες στον κλάδο του real estate.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ συνομίλησε με τη Ρία Σκούρτη – Σταυροπούλου, υπεύθυνη κτηματομεσιτικού γραφείου, η οποία επιβεβαίωσε τα προαναφερθέντα και υπογράμμισε ότι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων δεν τα διαθέτουν πλέον προς αγορά ή ενοικίαση λόγω Αirbnb.

Η ίδια σημείωσε παράλληλα ότι «πολλοί γονείς σκέφτονται να αγοράσουν διαμέρισμα, κυρίως δυάρια ή μικρά τριάρια, για τα παιδιά τους, που είναι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο, με την προοπτική να τα αξιοποιήσουν όταν τα παιδιά τους τελειώσουν τις σπουδές τους».

Οι περιοχές όπου στρέφεται το ενδιαφέρον για αγορά ακινήτου βρίσκονται κατά βάση σε μια ακτίνα από το κέντρο του Βόλου μέχρι τα Επτά Πλατάνια, «σε περιοχές που εξυπηρετούνται οι φοιτητές» αναφέρει η κ. Σκούρτη. Οι εν δυνάμει αγοραστές ζητούν ακίνητο σε καλή σχετικά κατάσταση, με το διαθέσιμο ποσό να κυμαίνεται κατά μέσο όρο από 40.000 έως 50.000 ευρώ.

«Οι ενδιαφερόμενοι είναι μέσης οικονομικής κατάστασης, προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και θεωρούν επένδυση την αγορά ακινήτου σε μια περίοδο κατά την οποία έχουν σταθεροποιηθεί οι τιμές» υπογραμμίζει η ίδια επαγγελματίας, για να προσθέσει ότι «δεν υπάρχει μετακίνηση πληθυσμών στον βαθμό που συνέβαινε κατά το παρελθόν και κατά συνέπεια είναι ελάχιστα τα διαμερίσματα που προορίζονται για ενοικίαση».

Ανάλογη είναι η εικόνα και στα πωλητήρια, παρά το γεγονός ότι αυξάνεται σταδιακά το ενδιαφέρον από την πλευρά των αγοραστών. «Το ακίνητο θεωρείται επένδυση και τώρα που σταθεροποιήθηκαν οι τιμές ο κόσμος τοποθετείται» σχολιάζει η κ. Σκούρτη, ενώ τονίζει παράλληλα ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο γίνεται ολοένα και πιο έντονο τα τελευταία χρόνια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου