ΤΟΠΙΚΑ

42 εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας, απλήρωτοι επί μία δεκαετία!

42-εκπαιδευτικοί-της-μαγνησίας-απλήρωτ-636188

Προσέφεραν υπηρεσίες από το 2008 έως το 2010 στο πρόγραμμα πρόσθετης διδακτικής στήριξης, αλλά τους… ξέχασαν

Απλήρωτοι επί μία δεκαετία και πλέον για υπηρεσίες που έχουν προσφέρει από το 2008 είναι 42 εκπαιδευτικοί στη Μαγνησία, που αναζητούν το δίκιο τους στις δικαστικές αίθουσες. Οι εκπαιδευτικοί… ξεχάστηκαν και στον νόμο για την αποζημίωση των στελεχών του προγράμματος Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα Γυμνάσια δεν προβλεπόταν καν κωδικός για την πληρωμή τους! Στις 21 Φεβρουαρίου εξετάζεται από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου η αγωγή που έχουν καταθέσει και για την οποία το Δικαστήριο ζήτησε πρόσθετα στοιχεία, τα οποία συγκεντρώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Οι 42 εκπαιδευτικοί είχαν απασχοληθεί ως σχεδιαστές, αξιολογητές, συντονιστές του προγράμματος Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης κατά τα σχολικά έτη 2008 – 2009 και 2009 – 2010. Ουσιαστικά ήταν οι συντονιστές των φροντιστηριακών μαθημάτων για αδύναμους στα σχολικά μαθήματα μαθητές μέσα στα ίδια τα Γυμνάσια, με το τέλος του σχολικού ωραρίου.

Οταν όμως ήρθε η ώρα της πληρωμής, οι 42 έμειναν μακριά από τα… ταμεία. Πληρώθηκαν όλοι, εκπαιδευτικοί που δίδαξαν στα τμήματα, ακόμη και το βοηθητικό προσωπικό, εκτός από τους 42 συντονιστές, για τους οποίους ο νόμος που βγήκε δεν περιλάμβανε κωδικό για την πληρωμή τους. Οι 42 είχαν μόνο τις αποφάσεις διορισμού τους, όχι όμως και πληρωμής τους.

Το θέμα είχε απασχολήσει τότε έντονα την ΕΛΜΕ Μαγνησίας. Αρχικά ως ταμίας και στη συνέχεια ως πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας ο Σωκράτης Σαβελίδης είχε ανακινήσει το θέμα για την αποζημίωση των εκπαιδευτικών, που ήταν οι μόνοι που δεν είδαν το χρώμα του χρήματος.

Με δικηγόρο τους τον κ. Αγγελο Μαστοράκη κατέθεσαν αγωγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου, το οποίο όμως ζήτησε πρόσθετα στοιχεία. Τα στοιχεία αυτά συγκεντρώνει σήμερα η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, με προϊστάμενο τον ίδιο άνθρωπο που είχε ανακινήσει το θέμα ως συνδικαλιστής, τον Σ. Σαβελίδη.

Η εξέταση της υπόθεσης έχει προσδιοριστεί για τις 21 Φεβρουαρίου. Μετά από δέκα χρόνια αναμονής 42 εκπαιδευτικοί θα διεκδικήσουν το αυτονόητο, να πληρωθούν για τις υπηρεσίες που προσέφεραν. Τα ποσά που διεκδικούν κυμαίνονται από 1.500 έως και 4.500 ευρώ ανάλογα με τον χρόνο υπηρεσίας του καθενός.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου