ΤΟΠΙΚΑ

Καταλήψεις «με πρόσχημα το Μακεδονικό»

καταλήψεις-με-πρόσχημα-το-μακεδονικ-636203

Σε δύο σχολικές μονάδες της Ν. Ιωνίας, η μία εκ των οποίων συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό Ρομά μαθητών

Σε κατάληψη βρέθηκαν χθες δύο σχολικές μονάδες στη Ν. Ιωνία συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις της περασμένης Τρίτης για το Μακεδονικό και μετά το «διάλειμμα» της γιορτής των Τριών Ιεραρχών.

Στα 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας και 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Ν. Ιωνίας οι μαθητές κλείδωσαν λουκέτα αντιδρώντας στη συμφωνία των Πρεσπών, που την περασμένη Τρίτη έβγαλε στους δρόμους μαθητές με ελληνικές σημαίες, πανό και συνθήματα.

Ωστόσο, εκπαιδευτικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι οι καταλήψεις γίνονται «με πρόσχημα το Μακεδονικό», τονίζοντας μάλιστα ότι στο 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας μεγάλος αριθμός μαθητών είναι Ρομά.

Τους χρέωσαν κατάληψη

Με επίσημη ανακοίνωση που υπογράφει ο διευθυντής του σχολείου Ν. Ιωαννίδης, διαψεύδεται η κατάληψη που «χρεώθηκε» στο 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου την περασμένη Τετάρτη.

«Το 15μελές του 4ου Λυκείου Βόλου διαψεύδει κατηγορηματικά την οποιαδήποτε πρόθεση και συμμετοχή των μαθητών σε κατάληψη και πορεία με αφορμή το θέμα της Μακεδονίας. Τα μαθήματα την 29η Ιανουαρίου διεξήχθησαν κανονικά», αναφέρει στην ανακοίνωση ο κ. Ιωαννίδης.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ είχε γράψει ότι σε κατάληψη βρίσκονταν11 σχολικές μονάδες στο πολεοδομικό συγκρότημα. Πρόκειται για τα 3ο και 9ο Γυμνάσια Βόλου, τα 1ο, 2ο και 4ο Γυμνάσια Ν. Ιωνίας, τα 6ο και 8ο Γενικά Λύκεια Βόλου, τα 1ο και 2ο Γενικά Λύκεια Ν. Ιωνίας και τα 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Ν. Ιωνίας και 3ο Επαγγελματικό Λύκειο Βόλου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου