ΤΟΠΙΚΑ

Κάτοικοι καταθέτουν ασφαλιστικά μέτρα για την κεραία στην Μαβίλη

κάτοικοι-καταθέτουν-ασφαλιστικά-μέτ-637200

Στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για την άμεση διακοπή λειτουργίας της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που ενεργοποιήθηκε προ ημερών θα προχωρήσουν περίοικοι της οδού Μαβίλη 90, όπως ομόφωνα αποφάσισαν χθες σε νέα συγκέντρωση που πραγματοποίησαν.

Η κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στην ταράτσα διωρόφου στην περιοχή είχε εγκατασταθεί πριν από δύο περίπου χρόνια και είχε ξεσηκώσει σωρεία αντιδράσεων από περιοίκους που ζητούσαν να ξηλωθεί.

Σχεδόν δύο χρόνια η κεραία παρέμενε ανενεργή, μέχρι πρόσφατα οπότε και έγιναν εργασίες για την ασφάλιση του τριφασικού ρολογιού μέσω της οποίας τροφοδοτείται και το οποίο βρίσκεται μπροστά από το σπίτι στην ταράτσα του οποίου έχει εγκατασταθεί η κεραία.

Οι κάτοικοι εξέφρασαν για μία ακόμη φορά την ανησυχία τους για την υγεία τόσο των ίδιων όσο και των παιδιών τους που φοιτούν σε κοντινές σχολικές μονάδες, στα 12ο και 10ο Δημοτικά Σχολεία, τα 1ο και 5ο ΓΕΛ και το 1ο Γυμνάσιο Βόλου.

Αποφάσισαν μάλιστα να συγκροτήσουν ενιαίο μέτωπο αγώνα με τους κατοίκους στην περιοχή κοντά στο κτίριο του ΟΤΕ, όπου επίσης έχει εντοπιστεί κεραία κινητής τηλεφωνίας η λειτουργία της οποίας φέρεται να επηρεάζει επίσης πέντε σχολικές μονάδες, το 10ο Δ.Σ., τα 1ο Γυμνάσιο – 1ο ΓΕΛ και 3ο Γυμνάσιο – 3ο ΓΕΛ.

Οι περίοικοι της οδού Μαβίλη θα κάνουν επίσης παρέμβαση με κείμενό τους στη διαβούλευση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο open gov με θέμα

«Αδειοδότηση και έλεγχος κατασκευής κεραιών στην ξηρά».

Τέλος, συμφώνησαν να ενημερώσουν τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού για τις «παραλείψεις και παρανομίες στις οποίες προχωρούν εταιρείες κινητής τηλεφωνίας».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου