ΤΟΠΙΚΑ

Κατεπείγον αίτημα 2.000 ΑμεA

κατεπείγον-αίτημα-2-000-αμεa-637244

Χιλιάδες άτομα με αναπηρία ζητούν να ενταχθούν στο κοινωνικό μέρισμα

Καθολικό και κατεπείγον είναι το αίτημα που διατυπώνουν περισσότερα από 2.000 άτομα με αναπηρία από τη Μαγνησία, προκειμένου να ενταχθούν στο κοινωνικό μέρισμα.

Το συγκεκριμένο αίτημα βρίσκεται σε απόλυτη συνάφεια με την επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία με την οποία ζητούν από την κυβέρνηση «με το νέο άνοιγμα της πλατφόρμας για το κοινωνικό μέρισμα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, να μπορούν να κάνουν εκ νέου αιτήσεις και τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και μέλη των οικογενειών τους».

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Πέτρος Μπέλλος πρόεδρος του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» υπογράμμισε ότι «εφόσον έχει υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση, ανοίγει τον δρόμο στους δικαιούχους που είναι άτομα με αναπηρία προκειμένου να ενταχθούν στο κοινωνικό μέρισμα». Παράλληλα υπογραμμίζει ότι «εφόσον δεν προσμετράται στο συνολικό εισόδημα και δεν φορολογείται, δικαιωματικά πλέον και τα άτομα με αναπηρία που πληρούν τις προϋποθέσεις θα πρέπει να ενταχθούν επίσης στο κοινωνικό μέρισμα».

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του «Ιππόκαμπου» γίνεται αποδέκτης της αγωνίας χιλιάδων μελών του Συλλόγου αλλά και ευρύτερα, ενώ όπως υπογραμμίζει «είναι ένα σοβαρό θέμα το οποίο απασχολεί τον κόσμο και ειδικά στις μέρες μας και στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα είναι ένα πολύ σημαντικό βοήθημα».

Ο Σύλλογος συμπαρατάσσεται με τις θέσεις και τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, σύμφωνα με τις οποίες «τα επιδόματα έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για την κάλυψη των αναγκών που πηγάζουν από την αναπηρία, λαμβάνοντας υπόψη και την ανυπαρξία κρατικών δομών και ως εκ τούτου πρέπει να εξαιρούνται από τον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων για όλες τις ευεργετικές ρυθμίσεις που αφορούν σε άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις».

Το συγκεκριμένο ζήτημα αντιμετωπίστηκε με την κοινή υπουργική απόφαση που έχει υπογραφεί ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ. Μπέλλος παράλληλο αίτημα είναι οι φιλοξενούμενοι με αναπηρία και χρόνια πάθηση να δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα σύμφωνα με το δικό τους ατομικό εισόδημα και να μην υπολογίζεται το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού που τους φιλοξενεί, καθώς επίσης να μην εφαρμοστεί η οριζόντια χρήση των τεκμηρίων.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου