ΤΟΠΙΚΑ

Και τώρα… ο λόγος στους επιστήμονες για την επιδημιολογική

και-τώρα-ο-λόγος-στους-επιστήμονες-γι-637293

Παρουσιάζεται την ερχόμενη Τετάρτη η επιδημιολογική – Πλειάδα καταξιωμένων ομιλητών στην ημερίδα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πλειάδα καταξιωμένων επιστημόνων περιλαμβάνεται στο πάνελ των ομιλητών της εκδήλωσης – ημερίδας που διοργανώνουν από κοινού την ερχόμενη Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, o Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας και το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για την παρουσίαση και συζήτηση των αποτελεσμάτων της επιδημιολογικής μελέτης θνησιμότητας και νοσηρότητας στον νομό Μαγνησίας.

Στόχος της ημερίδας, που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» στις 18.00 της ερχόμενης Τετάρτης, είναι η ενημέρωση των επαγγελματιών Υγείας και των πολιτών της Μαγνησίας για την επιδημιολογία και την πρόληψη των πιο σημαντικών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νομού.

Στην οργανωτική επιτροπή της ημερίδας συμμετέχουν ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Παν. Θεσσαλίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, που είχε το «γενικό πρόσταγμα» στην εκπόνηση της επιδημιολογικής μελέτης και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθ. Τσάμης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, για τη θνησιμότητα και τη νοσηρότητα από νεοπλασίες στον νομό Μαγνησίας θα μιλήσουν οι Αικατερίνη Δαδούλη υποψήφια διδάκτωρ του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ξανθή Ρούσσου επιστημονική συνεργάτιδα του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας και Νίκος Μπιτσόλας πληροφορικός του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας, που παράλληλα θα παρουσιάσουν και την ιστοσελίδα www.thessprolipsi.gr.

Στα νεοπλασματικά περιστατικά του πεπτικού συστήματος, τις αιτίες και την πρόληψή τους θα αναφερθεί στην εισήγησή του ο επιστημονικά υπεύθυνος ογκολόγος της Μονάδας Χημειοθεραπειών Ν. Μαγνησίας Γιώργος Ρήγας, ενώ για τα νεοπλασματικά περιστατικά του εγκεφάλου, τα αιματολογικά και την πρόληψη θα μιλήσει ο Α. Κωτσάκης αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας – Ογκολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Παν. Θεσσαλίας.

Θα ακολουθήσει η ανάλυση επί των στοιχείων για τη θνησιμότητα και τη νοσηρότητα στον νομό Μαγνησίας από καρδιαγγειακά και νοσήματα αναπνευστικού, για τα οποία θα μιλήσουν οι κ.κ. Αικατερίνη Δαδούλη και Ξανθή Ρούσσου, ενώ για την αθηρωμάτωση, τους αιτιολογικούς παράγοντες και τον τομέα της πρόληψης θα μιλήσει ο επιμελητής α’ της Παθολογικής Κλινικής του Αχιλλοπουλείου Χαρ. Μάνδρος. Οι αιτίες και η πρόληψη για αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια θα είναι το θέμα για το οποίο θα μιλήσει επίσης ο Ευθύμιος Δαρδιώτης επίκουρος καθηγητής Νευρολογίας στο Ιατρικό Τμήμα του Παν. Θεσσαλίας.

Τέλος, περιλαμβάνονται σύντομες παρεμβάσεις από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ζήση Μαμούρη, τον επίκουρο καθηγητή του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας Γιώργο Ραχιώτη, τη Δήμητρα Παππά γιατρό παθολογοανατόμο και τον Δημήτρη Λύτρα επιμελητή α’ της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου