ΤΟΠΙΚΑ

«Πήρα λάθος όχημα για το συνεργείο…»

πήρα-λάθος-όχημα-για-το-συνεργείο-637380

Οι ισχυρισμοί 38χρονου Βολιώτη δεν έπεισαν το Δικαστήριο, το οποίο τον έκρινε ένοχο

Μπερδεύτηκε και υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών αντί να πάρει το μηχανάκι του για να το πάει στο συνεργείο πήρε το δίκυκλο άλλου με αποτέλεσμα να συλληφθεί για κλοπή.

Τη δικαιολογία αυτή προέβαλε χθες στο Δικαστήριο ένας 38χρονος Βολιώτης, ο οποίος συνελήφθη προχθές στις 7.30 το απόγευμα στη Νέα Ιωνία από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ.

Ο ιδιοκτήτης του μοτοποδήλατου είδε τον κλέφτη του δικύκλου δύο δρόμους πιο κάτω από το σπίτι του εκεί όπου βρίσκεται και το συνεργείο.

«Τον είδα να με πλησιάζει. Μου λέει αυτό το μηχανάκι είναι δικό μου. Του απαντώ ότι δεν είναι. Λέει ότι έχει γίνει κάποιο λάθος. Του είπα να δοκιμάσει να βάλει το κλειδί. Το μηχανάκι δεν έχει παραβιαστεί. Του έβαλα και καινούργιο μπουζί», είπε χαρακτηριστικά απολογούμενος στο Δικαστήριο ο κατηγορούμενος.

Η δικαιολογία του 38χρονου προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου, η οποία άρχισε να αριθμεί φωναχτά τις υποθέσεις κλοπής με τις οποίες είχε απασχολήσει ο κατηγορούμενος οι οποίες είναι τουλάχιστον εφτά. «Ολα αυτά είναι συμπτώσεις;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά η πρόεδρος.

Ο κατηγορούμενος απάντησε ότι βρίσκεται σε αναμονή για να παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες. Ζήτησε «συγγνώμη» από το Δικαστήριο και την επιείκειά του στην απόφαση, λέγοντας ότι σε είκοσι μέρες θα αρχίσει το πρόγραμμα.

Ακόμη, επέμεινε ότι όλα αυτά συμβαίνουν όταν είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και όχι όταν είναι νηφάλιος και επανέλαβε ότι θα μπει στο πρόγραμμα.

«Θα μπείτε στο πρόγραμμα με τη θέλησή σας ή με το ζόρι», απάντησε τότε ο εισαγγελέας έδρας, λέγοντας ότι «ξοδεύουμε τόσο χαρτί με τις υποθέσεις σας».

«Δεν θα ξανασυμβεί αυτό ποτέ», είπε τότε ο κατηγορούμενος παίρνοντας εκ νέου τον λόγο και ζητώντας για άλλη μία φορά «συγγνώμη».

Ο ιδιοκτήτης του δικύκλου δεν ήθελε να διωχθεί ποινικά ο κατηγορούμενος, εντούτοις η κλοπή δικύκλου είναι ένα αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα.

Ο εισαγγελέας τον έκρινε λοιπόν ένοχο και το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε τον 38χρονο σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή τριετίας με την επισήμανση ο καταδικασθείς να προσκομίσει χαρτί από το πρόγραμμα που θα παρακολουθήσει και να μην ξαναπασχολήσει ξανά τις δικαστικές αρχές με καινούργιες υποθέσεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου