ΤΟΠΙΚΑ

Στον πρώην «Διόνυσο» το ΚΑΠΗ Αγριάς

στον-πρώην-διόνυσο-το-καπη-αγριάς-637439

Ανακατασκευάζεται ένα εγκαταλελειμμένο δημοτικό κτίριο

Νέο στέκι αποκτούν ηλικιωμένοι στην Αγριά, που συχνά- πυκνά διαμαρτύρονται για τις συνθήκες στο υπάρχον ΚΑΠΗ της περιοχής. Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε η ανακατασκευή ενός δημοτικού κτιρίου όπου θα βρει νέα στέγη το ΚΑΠΗ Αγριάς.

Πρόκειται για τον πρώην «Διόνυσο», ένα κτίριο που σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών, Θάνο Θεοδώρου, επί σειρά ετών είναι παρατημένο. «Το κτίριο χρίζει επισκευών για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες λειτουργίας του ΚΑΠΗ και να έχουν οι ηλικιωμένοι έναν αξιοπρεπή χώρο για να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους», σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδώρου, η μεταστέγαση του ΚΑΠΗ Αγριάς, κρίθηκε αναγκαία λόγω των πολλών παραπόνων που έχουν εκφράσει ηλικιωμένοι της περιοχής για την κατάσταση του υπάρχοντος κτιρίου.

Για την ανακατασκευή του κτιρίου έχει εκπονηθεί τεχνική και αρχιτεκτονική μελέτη. Το έργο είναι προϋπολογισμού 600.000 ευρώ και περιλαμβάνει γενικές παρεμβάσεις στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του κτιρίου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δημοκρατίας και Πλατεία Ηρώου και είναι συνολικού εμβαδού 1.152,30τ.μ.

Στο κτίριο θα δημιουργηθεί πολυδύναμος χώρος, χώρος υποδοχής και βιβλιοθήκη, κυλικείο, χώρος για την κοινωνική λειτουργό, γραφείο γιατρού- εξεταστήριο, χώροι υγιεινής για άνδρες και γυναίκες, αλλά και χώροι υγιεινής για ΑμεΑ.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου