ΤΟΠΙΚΑ

Τριπλασιάστηκαν οι άποροι μαθητές στον Δήμο Βόλου

τριπλασιάστηκαν-οι-άποροι-μαθητές-στ-637578

Από τους 75, που σιτίζονταν πέρυσι δωρεάν μέσω των σχολικών κυλικείων, φέτος ο αριθμός τους φθάνει στους 248!

Σοκ: 248 μαθητές σε Γυμνάσια και Λύκεια μόνο μέσα στον Δήμο Βόλου δεν μπορούν καν να εξασφαλίσουν το απαραίτητο κολατσιό για το σχολείο εξαιτίας της άσχημης οικονομικής κατάστασης, στην οποία έχουν περιέλθει οι οικογένειές τους. Το χαρτζιλίκι για το κολατσιό από το σχολικό κυλικείο λείπει τη φετινή σχολική χρονιά από τριπλάσιο και πλέον αριθμό μαθητών!

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με στοιχεία από την αντιδήμαρχο Παιδείας Βόλου Βιολέτα Καντόλα, τα τελευταία χρόνια, οπότε και ο Δήμος έχει αναλάβει τη σίτιση των απόρων μαθητών, ο αριθμός τους δεν ξεπερνούσε τα 75 άτομα. Χαρακτηριστικό είναι ότι για το σχολικό έτος 2016 – 2017 παρεχόταν δωρεάν το πρωινό σε 70 μαθητές της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Βόλου και αντίστοιχα το σχολικό έτος 2017 – 2018 κολατσιό μέσω του σχολικού κυλικείου δινόταν σε 75 μαθητές.

Για τη φετινή σχολική χρονιά ο Δήμος Βόλου αναζήτησε από τον περασμένο Ιούλιο στοιχεία για τον αριθμό των απόρων μαθητών προκειμένου να δρομολογήσει την παροχή κολατσιού στο σχολείο.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας απάντησε στο τέλος Οκτωβρίου και ο αριθμός των μαθητών που συμπεριέλαβε στο έγγραφό της αποτελεί σοκ. Ο αριθμός των απόρων μαθητών υπερτριπλασιάστηκε, φθάνοντας στους 248!

«Πρόκειται για ραγδαία αύξηση του αριθμού των μαθητών που έχουν ανάγκη για δωρεάν κολατσιό», σχολίασε η κ. Καντόλα.

Ξεκινά η παροχή 22.704 μερίδων

Μετά την απαραίτητη διασταύρωση των στοιχείων, αλλά και την υπερπήδηση εμποδίων για την έγκριση της δαπάνης του κολατσιού σε 258 συνολικά μαθητές (δέκα αφορούν σε μαθητές τριών σχολείων από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης), η παροχή του κολατσιού θα ξεκινήσει εκ νέου τις αμέσως επόμενες ημέρες. Το θέμα εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με την κ. Καντόλα, τα κυλικεία θα πάρουν εντολή να παρέχουν δωρεάν κολατσιό σε συγκεκριμένα παιδιά, θα κόβουν κάθε μήνα τιμολόγιο και θα πληρώνονται απευθείας από τα δημοτικά ταμεία.

Συνολικά ο Δήμος Βόλου θα διαθέσει ποσό 22.621,27 ευρώ έναντι ποσού 10.125 ευρώ που είχε διαθέσει πέρυσι. Η δαπάνη θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου Βόλου.

Οπως καταγράφεται και στην αναλυτική κατάσταση, συνολικά δικαιούχοι πρωινού είναι 258 μαθητές (10 της Πρωτοβάθμιας και 248 της Δευτεροβάθμιας).

Θα καλυφθεί το κόστος συνολικά 22.704 (έναντι 6.750 πέρυσι) μερίδων για 88 ημέρες για το υπόλοιπο διάστημα της σχολικής χρονιάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου