ΤΟΠΙΚΑ

Κλήσεις σε απολογία για τις απουσίες τους

κλήσεις-σε-απολογία-για-τις-απουσίες-τ-637963

Λαμβάνουν ο ένας μετά τον άλλο δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου που απουσίασαν για πάνω από τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου

Κλήσεις σε απολογία δέχονται από χθες από τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος Νίκο Ντίτορα, ο ένας μετά τον άλλο δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών του δήμου Βόλου, μετά από αίτημα πειθαρχικού ελέγχου που κατέθεσε σε βάρος 18 συνολικά συμβούλων ο πρόεδρος Γιώργος Μουλάς.

Αφορμή για την κατάθεση του αιτήματος αποτέλεσαν οι συνεχόμενες απουσίες από τις συνεδριάσεις του οργάνου δημοτικών συμβούλων.

Όπως είναι γνωστό, στον απόηχο του άγριου ξύλου που έπεσε στην έδρα του δημοτικού συμβουλίου από διαμαρτυρόμενους κατά της πρότασης της δημοτικής αρχής για λύση και εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ, 12 δημοτικοί σύμβουλοι δήλωσαν εγγράφως ότι δεν πρόκειται να συμμετέχουν σε μελλοντικές συνεδριάσεις ως «πράξη έντονης πολιτικής διαμαρτυρίας».

Ωστόσο, στο… απουσιολόγιο του δημοτικού συμβουλίου οι απουσίες συσσωρεύονται και για επιπλέον έξι δημοτικούς συμβούλους, που επίσης έχουν συμπληρώσει τρεις συνεχόμενες απουσίες από συνεδριάσεις και βάσει του άρθρου 68 του Ν. 3852/2010 θα περάσουν από πειθαρχικό έλεγχο προκειμένου να αποφασιστεί αν θα εκπέσουν από τα καθήκοντά τους και θα αντικατασταθούν από τους επόμενους σε ψήφους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων.

Με αφορμή τις κλήσεις σε απολογία που λαμβάνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, από την Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η πρεμούρα και η άμεση ανταπόκριση για κλήση σε απολογία των 12 δημοτικών συμβούλων Βόλου από τον συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας για παράβαση καθήκοντος, λόγω της αποχής τους από το δημοτικό συμβούλιο, ύστερα από παραγγελία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, επιβεβαιώνει περίτρανα ότι η δημοτική αρχή Βόλου έχει την ανοχή, αν όχι τη στήριξη, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει στην εφαρμογή και στον εξωραϊσμό της αντιλαϊκής πολιτικής.

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και δημοτική αρχή Βόλου, στα πλαίσια της υλοποίησης της στρατηγικής της Ε.Ε., μετατρέπουν το δήμο σε ιμάντα προώθησης των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων και σε φορομπηχτικό μηχανισμό με επέκταση της ανταποδοτικότητας. Αυτή είναι η πραγματικότητα που θέλουν να συγκαλύψουν όλοι τους. Η δημοτική αρχή συνεχίζει να ξεχρεώνει τα γραμμάτια υποστήριξης της κεντρικής πολιτικής, έχοντας στο πλευρό της όλο τον κρατικό μηχανισμό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου