ΤΟΠΙΚΑ

Διέρρηξαν σπίτια, ενώ οι ένοικοι κοιμόνταν!

διέρρηξαν-σπίτια-ενώ-οι-ένοικοι-κοιμό-448440

Δύο κατοικίες στην Αργαλαστή, την ώρα που οι ένοικοι τους κοιμόνταν, έγιναν στόχος διαρρηκτών χθες τα ξημερώματα. Οι άγνωστοι δράστες ξάφρισαν τα πορτοφόλια των θυμάτων τους, ενώ από το δεύτερο σπίτι άρπαξαν και τα κλειδιά αυτοκινήτου, με το οποίο έφυγαν σαν κύριοι…
 
Νωρίς το πρωί οι ιδιοκτήτες αντιλήφθηκαν την παραβίαση των χώρων τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δήλωσαν στις αστυνομικές αρχές ότι ένιωθαν ζάλη και πονοκέφαλο, στοιχείο που δείχνει ότι δεν αποκλείεται οι διαρρήκτες να τους ψέκασαν με σπρέι, ώστε να δράσουν με την άνεσή τους και να μη γίνουν αντιληπτοί.
Οι διαρρήξεις, σύμφωνα με τις καταθέσεις των θυμάτων στους αστυνομικούς του Α.Τ. Μηλεών, έγιναν το ίδιο χρονικό διάστημα, από τα μεσάνυχτα έως τις 6 – 6:30 το πρωί χθες.
Από το πρώτο σπίτι, ιδιοκτησίας 36χρονης, στο εσωτερικό του οποίου εισήλθαν παραβιάζοντας παράθυρο, οι διαρρήκτες άρπαξαν από το πορτοφόλι της χρηματικό ποσό 470 ευρώ.
Στο δεύτερο σπίτι, ιδιοκτησίας 46χρονου, στο οποίο τρύπωσαν με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή από παράθυρο, εντόπισαν πάλι το πορτοφόλι και αφαίρεσαν ποσό 200 ευρώ που περιείχε. Εκτός από τα χρήματα όμως έκλεψαν το κλειδί αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας της συζύγου του, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην αυλή της κατοικίας.
Έχοντας εξασφαλίσει το κλειδί άνοιξαν το όχημα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό τους. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών.
Κάτοικοι της περιοχής μιλούσαν και για τρίτη διάρρηξη στην περιοχή, ωστόσο από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας δημοσιοποιήθηκαν οι δύο, με συνολική λεία 670 ευρώ.
Για πλήρη έλλειψη αστυνόμευσης, μετά την κατάργηση των Αστυνομικών Σταθμών στην Αργαλαστή και στο Τρίκερι, μιλούσε χθες ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Ν. Φορτούνας, μεταφέροντας την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής. Όπως επεσήμανε, σε καμία περίπτωση το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών δεν μπορεί να καλύψει τη μεγάλη περιοχή που έχει περάσει στην αρμοδιότητά του.
«Ευτυχώς που οι κάτοικοι δεν ξύπνησαν την ώρα των διαρρήξεων και αποφύγαμε τα χειρότερα», πρόσθεσε.
Αναφορά για το μπαράζ διαρρήξεων, όπως αναφέρει, στο Νότιο Πήλιο κατέθεσε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο βουλευτής Μαγνησίας Π. Μαρκάκης, επαναφέροντας το πρόβλημα της ελλιπούς παρουσίας αστυνομικής δύναμης στο Πήλιο.
«Η εφαρμογή του «Καλλικράτη» στην Ελληνική Αστυνομία από τον περασμένο Σεπτέμβρη οδήγησε στην κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Αργαλαστής και Τρικερίου και πλέον αρμόδιο για αστυνόμευση της περιοχής είναι το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών, σε 60 χιλιόμετρα απόσταση, που φυσικά δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ενιαίου Δήμου», επισημαίνει και ζητά να γίνουν άμεσες ενέργειες για την επαναλειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Αργαλαστής, αλλά και την ενίσχυση με προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου