ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη δύο βαρυποινιτών για απόδραση από την Κασσαβέτεια

καταδίκη-δύο-βαρυποινιτών-για-απόδρα-638107

«Καμπάνες» από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Κυκλοφορούν ελεύθεροι, αν και έχουν καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις και έχουν διαπράξει πολύ σοβαρά αδικήματα του Ποινικού Κώδικα, όπως η μεταφορά λαθρομεταναστών και η ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

«Καμπάνες» από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου χθες σε δύο βαρυποινίτες των φυλακών Κασσαβέτειας οι οποίοι δραπέτευσαν από το σωφρονιστικό κατάστημα.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο καταδίκασε έναν 52χρονο Ρουμάνο ο οποίος τον Μάιο του 2017 έλαβε άδεια από τις φυλακές και στην πορεία δεν επέστρεψε για να συνεχίσει την έκτιση της ποινής του.

Παρόλα αυτά εναντίον του 52χρονου υπήρχε απόφαση του Β’ Τμήματος του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας με ποινή κάθειρξης 67 ετών και εκτιτέα ποινή τα 25 έτη.

Το Δικαστήριο καταδίκασε τον βαρυποινίτη, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης ενός έτους μετατρεπόμενη προς πέντε ευρώ ημερησίως.

Ίδια ήταν η απόφαση του δικαστηρίου και για ακόμη έναν βαρυποινίτη ο οποίος είχε αποδράσει από τις φυλακές Κασσαβέτειας τον Ιούλιο του 2016.

Επρόκειτο για έναν 44χρονο Αλβανό, ο οποίος είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και κάθειρξης δεκαπέντε ετών και έντεκα μηνών για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο κατηγορούμενος απέδρασε από τις φυλακές τον Ιούνιο του 2016 οπότε κατάφερε να διαφύγει της προσοχής των σωφρονιστικών υπαλλήλων και σε ανύποπτη χρονική στιγμή να εξαφανίσει κάθε ίχνος του.

Βέβαια οι αποφάσεις του δικαστηρίου επιβλήθηκαν ερήμην των βαρυποινιτών, οι οποίοι συνεχίζουν να διαφεύγουν έως και σήμερα και είναι αγνώστου διαμονής.

Οι αποφάσεις του δικαστηρίου εκδόθηκαν ενώ οι βαρυποινίτες κυκλοφορούν ελεύθεροι αν και έχουν καταδικαστεί για πολύ σοβαρά αδικήματα του ποινικού κώδικα και εναντίον τους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Οι αστυνομικές αρχές τους αναζητούν αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχουν καταφέρει να τους εντοπίσουν.

Να επισημανθεί πάντως, ότι στην Κασσαβέτεια οι κρατούμενοι εκτίουν ποινές σε καθεστώς ημιελεύθερης διαβίωσης. Οι φυλακές θεωρούνται πρότυπο πανελλαδικά και εκεί μετάγονται κρατούμενοι που έχουν εκτίσει ένα μεγάλο μέρος της ποινής τους.

Εάν οι βαρυποινίτες που καταδικάστηκαν χθες συλληφθούν, τότε θα κληθούν να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους και επιπλέον να εκτίσουν ή πληρώσουν και την ποινή που τους επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου