Ριζόπουλος: «Ακόμη μια φιέστα για τη συγκάλυψη του «Γολγοθά» των λαϊκών στρωμάτων στην υγεία»

Τελευταία ενημέρωση: 2019-01-30, 19:57:43
Ριζόπουλος: «Ακόμη μια φιέστα για τη συγκάλυψη του «Γολγοθά» των λαϊκών στρωμάτων στην υγεία»

«Ακόμη μια φιέστα για τη συγκάλυψη του «Γολγοθά» των λαϊκών στρωμάτων στην υγεία στήθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, Απόστολος Ριζόπουλος, με αφορμή τα σημερινά εγκαίνια του ψηφιακού χειρουργείου.

Αναλυτικά, στην δήλωσή του ο κ. Ριζόπουλος αναφέρει:

Ακόμη μια φιέστα στήθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου με αφορμή την εγκατάσταση ψηφιακού χειρουργείου. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι και της πόλης μας βιώνουν την εγκατάλειψη, την αγωνία να μην μπορεί κάποιος, με αξιοπρέπεια, να αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι πρέπει να βάλουν βαθιά το «χέρι στην τσέπη» κι ότι αυτοί που έχουν «άδεια τσέπη» είναι στο μέγγενη της απάνθρωπης αντιλαϊκής πολιτικής στον τομέα της υγείας.

Είναι αυτοί που περιμένουν μήνες για ένα ραντεβού στο νοσοκομείο. Είναι αυτοί που περιμένουν στην ουρά έξω από τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Είναι αυτοί που πληρώνουν (αν έχουν) αδρά τις υπηρεσίες που δεν παρέχει το νοσοκομείο και το δημόσιο σύστημα υγείας. Αυτοί που πληρώνουν από τη τσέπη τους ακόμη και τα αναλώσιμα. Είναι αυτοί που ψάχνουν να βρουν άκρη αν την Ελλάδα για να αντιμετωπίσουν τα πρόβλημα υγείας τους.

Το νοσοκομείο μας χρειάζεται γιατρούς, νοσηλευτές, βοηθητικό προσωπικό, κατάλληλες υποδομές! Σήμερα, με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του νοσοκομείου, παρά το γεγονός ότι τσακίζονται με εφημερίες αμέτρητων ωρών, δεν μπορούν να καλυφθούν οι αμέτρητες υγειονομικές ανάγκες. Απαιτείται άμεση κάλυψη της στελέχωσης με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με μονιμοποίηση των επικουρικών, με εξοπλισμό με τις αναγκαίες υποδομές και τα απαραίτητα υλικά από τις δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού και όχι από την χρηματοδότηση από τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων, που είναι καραμπινάτη ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Γι’ αυτά όλα πρέπει να έχει λόγο η δημοτική αρχή, το δημοτικό συμβούλιο; Ασφαλώς και ναι! Η έλλειψη ενδιαφέροντος από τη σημερινή δημοτική αρχή, όπως και από τις προηγούμενες, για τον «Γολγοθά» που υποφέρουν οι λαϊκές οικογένειες στην υγεία, για τα αμέτρητα χρήματα που καταβάλλουν στον ιδιωτικό τομέα υγείας, για την αγωνιώδη περιπέτεια που περνούν, δεν είναι αδιαφορία ή παράλειψη. Είναι συγκάλυψη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως και των προηγούμενων της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) και λοιπών συνοδοιπόρων. Είναι συμφωνία με τις περικοπές στον τομέα της υγείας, που γίνονται για την εξασφάλιση κεφαλαίων για την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων και των κερδοφόρων ιδιωτικών επενδύσεων στον τομέα της υγείας.

Αποκτά ιδιαίτερη σημασία το σύνθημα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων στη σημερινή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου που διατράνωναν: «Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, τα πληρώσαμε, τα δικαιούμαστε, τα απαιτούμε και τα διεκδικούμε»

Οι επόμενες εκλογές για την Ευρωβουλή, για την κεντρική και τοπική διοίκηση, αποτελούν μια ευκαιρία οι λαϊκές οικογένειες της πόλης μας να καταδικάσουν όλους αυτούς που τους στερούν και το δικαίωμα στην υγεία καταδικάζοντας με τη ψήφο τους και τις κυβερνητικές πολιτικές και όσους «κάνουν πλάτες στην εφαρμογή τους». Γι’ αυτό ΚΚΕ παντού!

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
9
=