ΤΟΠΙΚΑ

Απαραίτητη η πρόληψη στην υγεία ενηλίκων και παιδιών

απαραίτητη-η-πρόληψη-στην-υγεία-ενηλί-638725

Υπογράμμισε η φυσικοθεραπεύτρια Ιλεάνα Μπάδρα – Κόρρου σε εκδήλωση του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου

Ο ρόλος της φυσικοθεραπείας στον σύγχρονο τρόπο ζωής, σε συνάρτηση με την πρόληψη και την θεραπεία, ήταν το θέμα της ομιλίας της φυσικοθεραπεύτριας Ιλεάνας Μπάδρα –Κόρρου στην προχθεσινή εκδήλωση κοπής πίτας του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου στο ξενοδοχείο «Park».

Η ομιλήτρια ανέφερε ότι μεγάλο ποσοστό του τοπικού πληθυσμού είναι ευαισθητοποιημένο, ενήλικες και παιδιά ζητούν τη βοήθεια του ειδικού, ενώ σημείωσε παράλληλα ότι το κλίμα – ιδιαίτερα η υγρασία – επηρεάζουν τη φυσική κατάσταση των κατοίκων.

Η ίδια αναφέρθηκε στο προφίλ των προγενέστερων, οι οποίοι εργάστηκαν στον βιομηχανικό τομέα, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει το υψηλό ποσοστό προβλημάτων, λόγω κακής στάσης του σώματος όσων κάθονται για πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή.

«Η πρόληψη έχει εισέλθει πλέον στην καθημερινότητα του κόσμου τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι θετικό. Η φυσικοθεραπεία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και θεραπευτικά είναι σημαντικό να προλάβεις το πρόβλημα πριν να σου χτυπήσει την πόρτα», τόνισε η ομιλήτρια.

Τα συνηθέστερα προβλήματα είναι το αυχενικό και η οσφυαλγία στους ενήλικες και στους εφήβους, κυρίως η τσάντα του σχολείου και η στάση του σώματος στο διάβασμα και τις λοιπές δραστηριότητες των παιδιών και εφήβων. Η συμβουλή που απηύθυνε είναι «πρόληψη, συμβουλευτική και επίσκεψη πάντα στους ειδικούς».

Η ομιλία ήταν ενταγμένη στην εκδήλωση του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου, που προωθεί «τη γαλλική κουλτούρα και τις ελληνογαλλικές σχέσεις», όπως δήλωσε από την πλευρά της η πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Μαίρη Τσακνάκη – Γαβαλά.

Ο Μάρτιος, που έχει καθιερωθεί ως μήνας της γαλλοφωνίας, περιλαμβάνει εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα του γενικού προξένου στη Θεσσαλονίκη Φιλίπ Ρέι και τη συμμετοχή των αποφοίτων του Ελληνογαλλικού «Αγιος Ιωσήφ». Οπως υπογράμμισε η κ. Τσακνάκη – Γαβαλά «κοινό στόχο έχουμε να προωθήσουμε τη γαλλική γλώσσα και κουλτούρα στη θέση που τους αρμόζει» ενώ κλείνοντας υπενθύμισε ότι «όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο, όχι μόνο όσοι μιλούν τη γαλλική γλώσσα, αλλά και όσοι αγαπούν τη Γαλλία».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου