ΤΟΠΙΚΑ

«Θα σας κάνω κομματάκια»… 45χρονη εκβίαζε στέλνοντας φακέλους με πυροκροτητές

θα-σας-κάνω-κομματάκια-45χρονη-εκβία-639593

Ποινική δίωξη, μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης, σε βάρος 45χρονης για εκβιασμό Βολιώτισσας εμπόρου και της δικηγόρου της

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα εκβίασης από κοινού κατ’ εξακολούθηση και σε βαθμό πλημμελήματος για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών από κοινού άσκησε η Εισαγγελία Βόλου σε 45χρονη Βολιώτισσα κάτοικο Αθήνας, που τον περασμένο Φεβρουάριο είχε αποστείλει σε φακέλους ηλεκτρονικούς πυροκροτητές σε μία 45χρονη Βολιώτισσα έμπορο και στην 52χρονη δικηγόρο της προκειμένου να εκφοβίσει και να παραλάβει το ποσό των 15.000 ευρώ που ισχυριζόταν ότι η έμπορος της όφειλε.

Η δικογραφία της υπόθεσης παραδόθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, το οποίο αναμένεται να εκδώσει βούλευμα μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί την 1 Φεβρουαρίου 2018 όταν οι δύο παθούσες παραλάμβαναν σε φακέλους τους ηλεκτρονικούς πυροκροτητές και καλούσαν απεγνωσμένα σε βοήθεια τις Αστυνομικές Αρχές.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Υλών που κλήθηκαν να ελέγξουν, διαπίστωσαν ότι οι φάκελοι περιείχαν ιδιαίτερα επικίνδυνους μηχανισμούς, που ανά πάσα στιγμή μπορούσαν να ενεργοποιηθούν και να προκαλέσουν έκρηξη ακόμη και με στατικό ηλεκτρισμό. Η ζωή της εμπόρου είχε μετατραπεί σε εφιάλτη. Τόσο η ίδια, όσο και ο σύζυγός της λάμβαναν απειλητικές κλήσεις και μηνύματα για δήθεν οφειλή που είχαν και μάλιστα ύψους 15.000 ευρώ, ενώ δεν είχαν παραλάβει ποτέ αυτό το ποσό για ένα υποτιθέμενο έργο, που τελικά δεν έγινε. Το τελευταίο όμως, χρονικό διάστημα τα μηνύματα αυτά και οι κλήσεις είχαν ενταθεί.

«Θα σας κάνω κομματάκια» ανέγραφαν τα sms στο κινητό τηλέφωνο της εμπόρου.

Ερευνώντας την υπόθεση, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου έπιασαν την άκρη και οδηγήθηκαν στη δράστιδα. Πίσω από τα απειλητικά μηνύματα κρυβόταν η 45χρονη Βολιώτισσα κάτοικος Αθήνας.

Από την περαιτέρω προανάκριση προέκυψε ότι η 45χρονη είχε στο παρελθόν φιλική σχέση με την έμπορο και στην πορεία άρχισε να της ζητά χρήματα λέγοντάς της ότι της όφειλε 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η δράστιδα επιμένει ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με την υπόθεση.

Από τα στοιχεία της ανάκρισης εκτιμάται ότι στην υπόθεση εμπλέκεται ακόμη ένα άτομο, τα στοιχεία του οποίου είναι άγνωστα στις Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου