ΤΟΠΙΚΑ

Εισιτήριο για δύο μαθητικά έργα Επαγγελματικών Λυκείων

εισιτήριο-για-δύο-μαθητικά-έργα-επαγγ-851206

«Εισιτήριο» για την πανελλήνια έκθεση, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δαίδαλος», στην Αθήνα, πήραν χθες δύο μαθητικά έργα Επαγγελματικών Λυκείων της Μαγνησίας, που ξεχώρισαν για την πρωτοτυπία τους ανάμεσα σε 70 καινοτόμες ιδέες από όλη τη Θεσσαλία.
Το DVD για την εκμάθηση της νοηματικής γλώσσας από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 1ου ΕΠΑΛ-1ου ΣΕΚ Αλμυρού και η δημιουργία βιοκλιματιστικών συνθηκών σε κτίριο από την ομάδα του 2ου ΣΕΚ Ν. Ιωνίας, ήταν μεταξύ των επτά συνολικά έργων που απέσπασαν βραβείο και θερμά χειροκροτήματα στη χθεσινή τελετή βράβευσης, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.
Στο χώρο του Συνεδριακού πραγματοποιήθηκε η πανθεσσαλική έκθεση των έργων από μαθητές Επαγγελματικών Λυκείων. Οι μαθητές παρουσίασαν στο κοινό τις εφευρέσεις τους και τα αποτελέσματα της μεγάλης προσπάθειάς τους, ότι οι ξεχωριστές και ενδιαφέρουσες ιδέες τους να περάσουν στην πράξη.
Το DVD, το οποίο βοηθά στην εκμάθηση της νοηματικής γλώσσας, ήταν αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς που κατέβαλαν τη φετινή χρονιά ομάδα μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ-1ου ΣΕΚ Αλμυρού. Η επιβράβευση ήρθε όταν με την ολοκλήρωση του έργου τους ήταν ποια σε θέση να μιλήσουν με τον συμμαθητή και φίλο τους, ο οποίος είναι κωφάλαλος. Η επιθυμία να επικοινωνούν καλύτερα μαζί του μαθαίνοντας τη νοηματική γλώσσα στάθηκε η αφορμή για το έργο τους και το αποτέλεσμα του μεγαλεπήβολου και δύσκολου έργου τους έδωσε μεγάλη χαρά.
Χθες, το βραβείο που έλαβαν αποτέλεσε άλλη μία ηθική δικαίωση για την προσπάθειά τους.
Ξεχωριστή συμμετοχή, η οποία επίσης απέσπασε βραβείο, του 2ου ΣΕΚ Ν. Ιωνίας. Το έργο «Δημιουργία βιοκλιματικών συνθηκών σε κτίριο» αποτέλεσε ένα από τα επτά καλύτερα. Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται η δημιουργία της επιθυμητής θερμοκρασίας μέσα σε ένα κτίριο χωρίς την κατανάλωση ενέργειας.
Τα υπόλοιπα πέντε σχολεία που βραβεύτηκαν ήταν:
-2ο ΤΕΕ Τυρνάβου: «Ασημένιο Διακοσμητικό Στεφάνι από φύλλα δάφνης»
-1ο ΣΕΚ Λάρισας: «Παρακολούθηση- εντοπισμός θέσεως οχημάτων». Καταγράφεται σε πραγματικό χρόνο μέσα από Η/Υ η θέση του κάθε ΙΧ. Το σύστημα αυτό θα μπορούσε να χρησιμεύσει για παράδειγμα στο Σύνδεσμο Ραδιοταξί.
-1ο ΤΕΕ Καρδίτσας: «Θερμοκοιτίδα ελεγχόμενων συνθηκών με απεικόνιση σε Η/Υ». Το σύστημα επιτρέπει την ταυτόχρονη παρακολούθηση οκτώ θερμοκοιτίδων και καταγράφει τι γίνεται σε κάθε μία από αυτές.
-1ο ΤΕΕ Πύλης Τρικάλων: «Μακέτα συστημάτων πέδησης αυτοκινήτου» και
-1ο Εσπερινό ΤΕΕ Καρδίτσας: «Ηλεκτρονικός ψεκασμός καυσίμου». Το έργο του 1ου Εσπερινού ΤΕΕ Καρδίτσας, επιτρέπει τη μέγιστη απόδοση ενός αυτοκινήτου με το μικρότερο δυνατό κόστος, μέσω ειδικού ψεκασμού των καυσίμων.
Τα επτά Επαγγελματικά Λύκεια θα συμμετέχουν με τα έργα τους στην πανελλήνια έκθεση στην Αθήνα, που θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 12 Μαΐου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου