ΤΟΠΙΚΑ

Ελεύθεροι με όρους οι δύο νεαροί Βολιώτες για τις κλοπές

ελεύθεροι-με-όρους-οι-δύο-νεαροί-βολιώ-640187

Στην ανακριτή απολογήθηκαν χθες οι δύο «ποντικοί»

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή οι δύο νέοι ηλικίας 19 και 21 ετών που συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή για πέντε κλοπές τελεσμένες και σε απόπειρα.

Οι δύο νέοι οδηγήθηκαν χθες στον ανακριτή Βόλου για να απολογηθούν για τις πράξεις τους και στην πορεία αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά το μήνα στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο νέοι φέρονται να επικαλέστηκαν οικονομικά προβλήματα για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους, που αναγνώρισαν ποιες ήταν.

Οι δύο κατηγορούμενοι έκλεψαν ένα μηχανάκι και στη συνέχεια «χτύπησαν» ένα οπωροπωλείο στην Αγριά, ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ, ένα κατάστημα μπαρ και το δημοτικό κατάστημα Κ. Λεχωνίων.

Ιδιαίτερα στο πρώην δημαρχείο Αρτέμιδας οι δύο δράστες άφησαν πίσω τους εικόνες χάους.

Μπαίνοντας στο κτίριο από το παράθυρο του αγροτικού ιατρείου πέρασαν στον κύριο χώρο του σπάζοντας την ενδιάμεση πόρτα. Οι δύο «ποντικοί» βρήκαν στη συνέχεια στην κλειδωθήκη ένα κλειδί που έγραφε επάνω του ταμείο και θεώρησαν ότι θα έβρισκαν χρήματα.

Ετσι «εισέβαλαν» στο γραφείο του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Νίκου Νομικού και στο γραφείο του ΚΕΠ, ενώ άνοιξαν και την πόρτα του γραφείου όπου λειτουργεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Τελικά δεν βρήκαν τίποτα να κλέψουν και αποχώρησαν έχοντας προκαλέσει όμως ζημιές ύψους περίπου 500 ευρώ.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου