ΤΟΠΙΚΑ

Αρπαζε τσάντες από ανυποψίαστες γυναίκες σε Βόλο και Ν. Ιωνία

αρπαζε-τσάντες-από-ανυποψίαστες-γυνα-640295

Παραδειγματική τιμωρία από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Κινούταν με δίκυκλη μοτοσικλέτα και άρπαζε τις τσάντες από ανυποψίαστες γυναίκες σκορπώντας φόβο και τρόμο στον Βόλο και στη Νέα Ιωνία. H Δικαιοσύνη τού επέβαλε παραδειγματική τιμωρία, προς «γνώση και συμμόρφωση».

Ειδικότερα, «καμπάνα» από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου της Παρασκευής σε 36χρονο Βολιώτη τσαντάκια.

Ο θρασύτατος κακοποιός που μετέτρεπε σε εφιάλτη τη βόλτα αθώων γυναικών έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας στις 21 Αυγούστου 2016.

Μία γυναίκα είχε καταφέρει να δει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του ενώ έπεφτε στο οδόστρωμα και τραυματιζόταν.

Ο 36χρονος είχε προσπαθήσει να της πάρει την τσάντα, όμως εκείνη προέβαλε σθεναρή αντίσταση κρατώντας τη δυνατά κάτω από τη μασχάλη.

Από τον τρόπο που την τράβηξε, η γυναίκα έπεσε στο οδόστρωμα και τραυματίστηκε στο φρύδι . Χρειάστηκε μάλιστα να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Ομως η παθούσα είχε καταφέρει να ειδοποιήσει έγκαιρα την Αστυνομία.

Ο θρασύτατος κλέφτης, εναντίον του οποίου είχε σχηματιστεί δικογραφία, δικάστηκε την Παρασκευή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και καταδικάστηκε ερήμην.

Το Δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους μετατρέψιμη προς δέκα ευρώ ημερησίως, κρίνοντάς τον ένοχο για κλοπή κατ’ εξακολούθηση και για απόπειρα κλοπής.

Με τον ίδιο τρόπο ο 36χρονος είχε καταφέρει να αρπάξει τις τσάντες από άλλες δύο γυναίκες.

Στο Δικαστήριο παραβρέθηκε και εξετάστηκε ως μάρτυρας η γυναίκα που είχε τραυματιστεί.

Η παθούσα περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια την τραυματική εμπειρία που βίωσε, τον κόσμο που έχασε από τα μάτια της από τη μία στιγμή στην άλλη.

Πέφτοντας στο οδόστρωμα είχε χτυπήσει το πρόσωπό της σε κάδους και στο Νοσοκομείο της έκαναν δέκα ράμματα.

Η γυναίκα μίλησε για τον 36χρονο για τον τρόπο που την προσέγγισε με το μηχανάκι του.

Αποπειράθηκε να της αρπάξει την τσάντα κάτι που τελικά δεν κατέφερε γιατί κόπηκε το λουρί ενώ εκείνη προσπαθούσε να αντισταθεί και να τη συγκρατήσει.

Το Δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο, ο οποίος δεν παραβρέθηκε στη δίκη για να δικαιολογηθεί για τις πράξεις του ούτε και εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου