ΤΟΠΙΚΑ

Νέα εστία ανησυχίας για κεραία στο Καραγάτς

νέα-εστία-ανησυχίας-για-κεραία-στο-καρ-640520

Επτά σχολεία στη συνοικία του Καραγάτς σε αναστάτωση από τη λειτουργία δύο κεραιών – «Λουζόμαστε με ακτινοβολία», καταγγέλλουν κάτοικοι

Σε αναστάτωση επτά σχολικές μονάδες και κάτοικοι σε δύο διαφορετικές γειτονιές της συνοικίας Καραγάτς, που όπως καταγγέλλουν «λούζονται με ακτινοβολία». Η ανησυχία για την κεραία κινητής τηλεφωνίας στο κτίριο του ΟΤΕ ήρθε να ενισχυθεί από την ενεργοποίηση κεραίας στην οδό Μαβίλη, η οποία τον Οκτώβριο του 2017 είχε ξεσηκώσει σωρεία αντιδράσεων περιοίκων.

Κάτοικοι ενημέρωσαν μόλις χθες τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη για το δεύτερο ταυτόχρονο «μέτωπο» που άνοιξε στη συνοικία Καραγάτς μετά την ενεργοποίηση της κεραίας της οδού Μαβίλη που είχε εγκατασταθεί τον Οκτώβριο του 2017. Κάτοικοι της οδού Μαβίλη καταγγέλλουν ότι «η κεραία τέθηκε σε λειτουργία το βράδυ της 16ης Ιανουαρίου κι αφού προηγήθηκαν εργασίες για την ασφάλιση τριφασικού ρολογιού πάνω απ’ όπου τροφοδοτείται και το οποίο βρίσκεται πάνω στο πεζοδρόμιο». Οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι ακούν μέχρι και τον ήχο της λειτουργίας της.

Σύμφωνα με τους κατοίκους μέσω της οδού Μαβίλη σε… κλοιό ακτινοβολίας βρίσκονται πέντε σχολικές μονάδες, τα 12ο και 10ο Δημοτικά Σχολεία, τα 1ο και 5ο ΓΕΛ και το 1ο Γυμνάσιο Βόλου.

Αντίστοιχα από την κεραία στο κτίριο του ΟΤΕ φαίνεται να επηρεάζονται επίσης το 10ο Δημοτικό και 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βόλου, αλλά και τα 3ο Γυμνάσιο – 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου.

Για την κεραία της οδού Μαβίλη όπως πρόσφατα για την κεραία στο κτίριο του ΟΤΕ, είχαν παρέμβει από κοινού στον εισαγγελέα οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γ. Πολύζος και Σ. Σαβελίδης. Μάλιστα η κεραία στην οδό Μαβίλη από το φθινόπωρο του 2017 δεν είχε τεθεί σε λειτουργία.

Εκπαιδευτική κοινότητα και κάτοικοι υποστηρίζουν ότι βρίσκονται σε κλοιό… ακτινοβολίας από δύο διαφορετικά σημεία.

Προειδοποιούν ότι θα κινηθούν νομικά ενάντια στη λειτουργία των δύο κεραιών. Αύριο Τετάρτη, μάλιστα, θα έχουν συνάντηση οι νομικοί των δύο πλευρών, προκειμένου να προχωρήσουν από κοινού στην κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων για να σταματήσουν οι κεραίες τη λειτουργία τους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου