ΤΟΠΙΚΑ

Τα ονομαστήριά του γιορτάζει ο κ. Ιγνάτιος

τα-ονομαστήριά-του-γιορτάζει-ο-κ-ιγνάτ-641861

Εξέχουσα θέση στον εορτολογικό κύκλο της τοπικής Εκκλησίας κατέχει η 29η Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται η ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου. Και τούτο, διότι ο Επίσκοπος της Εκκλησίας της Δημητριάδος που φέρει το όνομά του, εορτάζει τα ονομαστήριά του.

Τοπικοί άρχοντες, κλήρος και λαός καλούνται να συμμετάσχουν στην γιορτή της τοπικής Εκκλησίας. Ο Μεγάλος Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός θα τελεσθεί σήμερα Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, στις 6μ.μ., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου. Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα απονείμει στον σεβάσμιο Ιερέα Δημήτριο Ξυνογαλά, Αρχιερατικό Επίτροπο Ζαγοράς, τον Χρυσό Σταυρό της Ιεράς Μητροπόλεως, την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της τοπικής Εκκλησίας.

Η Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεστεί αύριο Τρίτη 29 Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, ιερουργούντος του κ. Ιγνατίου. Κατά την διανομή του αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί τις ευχές του κλήρου, των τοπικών αρχών και του λαού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου