ΤΟΠΙΚΑ

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Δημητριάδος

τα-ονομαστήρια-του-μητροπολίτη-δημητ-643758

Εξέχουσα θέση στον εορτολογικό κύκλο της τοπικής Εκκλησίας κατέχει η 29η Ιανουαρίου εκάστου έτους, ημέρα κατά την οποία τιμάται η ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου. Και τούτο, διότι ο Επίσκοπος της Εκκλησίας της Δημητριάδος φέρει το όνομα του μεγάλου αυτού Αποστολικού Πατρός και άγει τα Σεπτά Ονομαστήριά του.

Επειδή η εορτή του Επισκόπου είναι και εορτή της τοπικής Εκκλησίας, καλούνται και εφέτος όλοι, κλήρος, τοπικές Αρχές και λαός, να συμμετάσχουν στον Μεγάλο Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Εσπερινό, που θα τελεσθεί την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, στις 6μ.μ., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος θα απονείμει στον πολιό και σεβάσμιο Ιερέα Δημήτριο Ξυνογαλά, Αρχιερατικό Επίτροπο Ζαγοράς, τον Χρυσό Σταυρό της Ιεράς Μητροπόλεως, την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της τοπικής Εκκλησίας.

Η Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεστεί την Τρίτη 29/1, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, ιερουργούντος του κ. Ιγνατίου. Κατά τη διανομή του αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος θα δεχθεί τις ευχές του Ιερού κλήρου, των τοπικών Αρχών και του λαού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου