ΤΟΠΙΚΑ

Δήμος Βόλου: Ανακρίβειες στο ζήτημα της κατάσχεσης λογαριασμού με συνδικαιούχους ανηλίκους

δήμος-βόλου-ανακρίβειες-στο-ζήτημα-τη-644248

Με αφορμή σημερινή ανακοίνωση του Συνηγόρου του Πολίτη στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι: “Ο Συνήγορος διαμεσολάβησε προς τον Δήμο Βόλου, ο οποίος ανταποκρίθηκε µε ευαισθησία και εξέδωσε απόφαση επιστροφής των κατασχεθέντων ποσών” από λογαριασμό με συνδικαιούχους ανηλίκους, από το γραφείο Τύπου του Δήμου Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Ουσιαστικές ανακρίβειες, που προφανώς οφείλονται σε προσπάθεια πολιτικής σκοπιμότητας και εντυπωσιασμού, περιέχονται στην πληροφορία ότι ο Δήμος Βόλου κατέσχεσε τραπεζικό λογαριασμό που ανήκε σε ανήλικο για οφειλή ενήλικα που ήταν συνδικαιούχος του λογαριασμού και υποχρεώθηκε, με τη διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη, να επιστρέψει τα χρήματα.

Η αλήθεια είναι, και αποδεικνύεται από τη σχετική αλληλογραφία, ότι όντως ο Συνήγορος του Πολίτη μας υπέβαλε σχετικό ερώτημα, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι ΔΕΝ είναι παράνομη η κατάσχεση ενός τέτοιου λογαριασμού, που κάποια στιγμή άνοιξε ένα ενήλικας και βάζοντας ως συνδικαιούχο κάποιον άλλο (ενήλικο ή ανήλικο). Και τούτο γιατί η Τράπεζα, όπου δηλώνεται το ακατάσχετο ή μη ενός λογαριασμού, δεν μπορεί να ξεχωρίσει τις περιπτώσεις.

Το επίσης σημαντικό, ωστόσο, για την ακρίβεια της ενημέρωσης είναι πως η επιστροφή των χρημάτων από πλευράς Δήμου έγινε όχι γιατί υποχρεώθηκε από οιαδήποτε Αρχή, αλλά γιατί η Οικονομική Υπηρεσία, όπως την υποχρεώνει η ισχύουσα Νομοθεσία, εισέπραξε το οφειλόμενο ποσό από άλλο τραπεζικό λογαριασμό του ενήλικα.

Δυστυχώς για πολλοστή φορά η δημοσιογραφική δεοντολογία ποδοπατήθηκε, εν ονόματι της ανάγκης κάποιων να στοχοποιήσουν τη Δημοτική Αρχή και να την παρουσιάσουν ως δήθεν εχθρική προς τον πολίτη. Η αλήθεια ωστόσο καθημερινά τους διαψεύδει με τρόπο απόλυτο και καταλυτικό.

Σημειώνουμε ότι η απάντήσή μας δεν αφορά το Συνήγορο του Πολίτη, αλλά όσους προσπάθησαν, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια, να παίξουν τα γνωστά βρόμια παιχνίδια τους”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου