ΤΟΠΙΚΑ

Σε οικονομική ασφυξία, απλήρωτοι επί έξι μήνες εργαζόμενοι στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου

σε-οικονομική-ασφυξία-απλήρωτοι-επί-έ-644637

Σε καθεστώς οικονομικής… ασφυξίας βρίσκονται εδώ και έξι μήνες σχεδόν 12 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους. Πρόκειται για εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου που συνεχίζουν να εργάζονται απλήρωτοι, χωρίς να έχουν διαβεβαιώσεις πότε θα δουν το χρώμα του χρήματος.

Εξι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και ισάριθμοι στους βρεφονηπιακούς έχουν να πληρωθούν από τον περασμένο Αύγουστο με αποτέλεσμα να αδυνατούν πλέον να καλύψουν βασικές ανάγκες της καθημερινότητάς τους. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι για τους μισούς η οικονομική κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη, καθώς ζουν στον Βόλο και αναγκάζονται να μεταβαίνουν καθημερινά στη Ζαγορά προκειμένου να εργαστούν πληρώνοντας από την τσέπη τους τα έξοδα της μετακίνησής τους.

«Και παλιότερα είχαμε καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών μας και δύο και τρεις μήνες, αλλά πλέον η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Αν δεν δοθεί άμεσα λύση, είμαστε διατεθειμένοι να απευθυνθούμε στον εισαγγελέα», έλεγαν χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αγανακτισμένοι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι ανήκουν στο δυναμικό της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου (ΚΕΔΗΖΑΜ) και πληρώνονται μέσω προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Οπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΖΑΜ κ. Βασίλης Ρεπανίδης, δεν έχουν καταβληθεί οι δόσεις από τα δύο προγράμματα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει η πληρωμή των εργαζομένων. «Δεν έχω τα χρήματα στο ταμείο και δεν τα δίνω στους εργαζόμενους. Δεν έχουν καταβληθεί οι δόσεις. Γενικά η ροή της χρηματοδότησης από τα προγράμματα δεν είναι τακτική, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται τέτοιες καθυστερήσεις. Στο παρελθόν εργαζόμενοι είχαν μείνει και 12 μήνες απλήρωτοι», ανέφερε ο κ. Ρεπανίδης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι βάσει της πληροφόρησης που υπάρχει μέσα σε δέκα ημέρες θα καταβληθεί μία δόση του «Βοήθεια στο Σπίτι» και θα καταβληθούν από δύο μισθοί σε όλους τους εργαζόμενους και των δύο προγραμμάτων και στη συνέχεια, μετά από δέκα ημέρες μέσω της δόσης για τους βρεφονηπιακούς θα καταβληθεί από ένας μισθός σε όλους τους εργαζόμενους και πάλι. «Εως τέλος Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι θα έχουν λάβει από τέσσερις μισθούς ο καθένας», τόνισε ο κ. Ρεπανίδης.

Για το θέμα έκαναν παρέμβαση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΣ Ζαγοράς – Μουρεσίου. Πάντως όπως σημείωσε ο κ. Ρεπανίδης «τα βάσανα των εργαζομένων θα τελειώσουν με τη μονιμοποίηση των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και με την ένταξη των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς στον Δήμο προκειμένου να πληρώνονται κάθε μήνα».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου