ΤΟΠΙΚΑ

Λιγότερα νέα αιτήματα στον ΟΚΑΝΑ Βόλου

λιγότερα-νέα-αιτήματα-στον-οκανα-βόλο-644750

Σύμφωνα με τα στατιστικά του 2018, ενώ υπολογίζονται σε 250 τα περιστατικά που εξυπηρετήθηκαν από την τοπική δομή

Σταδιακή μείωση των νέων αιτημάτων καταγράφεται στην τοπική δομή του ΟΚΑΝΑ στον Βόλο, που υπολογίζονται σε 250 τα συνολικά περιστατικά που εξυπηρετήθηκαν στη διάρκεια του 2018. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που υπάρχουν, η συγκεκριμένη τάση παρατηρείται πανελλαδικά και αποδίδεται στα αποτελέσματα των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιούνται για το κοινωνικό σύνολο.

Παραθέτοντας τα στατιστικά στοιχεία της προηγούμενης χρονιάς, αλλά των προηγούμενων ετών, ο ψυχίατρος Θεοδόσης Γιαμουστάρης, υπεύθυνος του ΟΚΑΝΑ Βόλου, υπογραμμίζει ότι η μείωση των νέων περιστατικών είναι εμφανής την τελευταία πενταετία.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μέσα στο 2018 καταγράφηκαν 32 άτομα τα οποία ξεκίνησαν το πρόγραμμα, το 2017 ήταν 39, το 2016 ήταν 42, το 2015 ήταν 51 και το 2014 ήταν 73 αντίστοιχα.

«Παρατηρώντας τα στατιστικά όλης της χρονιάς και συγκρίνοντάς τα με τα στατιστικά των προηγούμενων ετών από το 2014 μέχρι το 2018, στη διάρκεια πέντε χρόνων, βλέπουμε μια σαφέστατη μείωση των καινούργιων περιστατικών που έρχονται να ζητήσουν θεραπεία. Το συμπέρασμα που εξάγεται είναι θετικό και ταιριάζει με την πανελλήνια καταγραφή» υπογραμμίζει ο κ. Γιαμουστάρης.

Ο υπεύθυνος του ΟΚΑΝΑ στον Βόλο επισημαίνει παράλληλα ότι «η μείωση των νέων περιστατικών οφείλεται στην καλύτερη ενημέρωση των ανθρώπων κυρίως των νέων, οι οποίοι αποφεύγουν τις εξαρτήσεις και γνωρίζουν τους κινδύνους που εγκυμονούν».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου