ΤΟΠΙΚΑ

Φροντιστήριο… στο σχολείο για 710 μαθητές της Μαγνησίας

φροντιστήριο-στο-σχολείο-για-710-μαθητ-644866

Η μεγαλύτερη συμμετοχή από την έναρξη του προγράμματος παρατηρείται φέτος στα Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης

Φροντιστήριο στο σχολείο για 710 μαθητές των Γυμνασίων της Μαγνησίας, που ολοκληρώνοντας το καθημερινό σχολικό πρόγραμμα παρακολουθούν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθήματα που νιώθουν ότι χρειάζονται επιπλέον στήριξη.

Φέτος στη Μαγνησία ο αριθμός των σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης (ΣΚΑΕ) είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων ετών, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας που απέστειλε στο Υπουργείο Παιδείας η υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων κ. Ρηγώ Φασουράκη. Συνολικά λειτουργούν 20 σχολικά κέντρα τα οποία τροφοδοτούνται με μαθητές από 33 Γυμνάσια της περιοχής. Πέρυσι λειτούργησαν 17 κέντρα και την προηγούμενη χρονιά 15. Ο αριθμός βαίνει αυξανόμενος, αποκαλύπτοντας την ανάγκη ενισχυτικής διδασκαλίας που έχουν μαθητές του νομού, οι οικογένειες των οποίων δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν το κόστος ιδιωτικών φροντιστηρίων.

Στο πλαίσιο της λειτουργίας των ΣΚΑΕ έχουν συσταθεί 216 τμήματα στα οποία παρακολουθούν μαθήματα 710 μαθητές και των τριών τάξεων Γυμνασίων, εκ των οποίων τα 354 είναι αγόρια και τα 356 είναι κορίτσια.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στην πλειονότητά τους οι μαθητές παρακολουθούν πάνω από ένα μάθημα. Κατά μέσο όρο κάθε μαθητής παρακολουθεί από τρία μαθήματα και πάνω.

Σημειώνεται ότι στα ΣΚΑΕ διδάσκονται νέα ελληνική γλώσσα, αρχαία ελληνικά, μαθηματικά, φυσική, χημεία και αγγλικά. Καθημερινά γίνονται έως και τρεις ώρες φροντιστηριακών μαθημάτων μόλις ολοκληρωθούν τα μαθήματα του σχολικού προγράμματος.

Στα ΣΚΑΕ διδάσκουν αναπληρωτές καθηγητές και όπως παρατηρείται οι μαθητές που επιλέγουν να κάνουν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

«Αγκάθι» στη λειτουργία του θεσμού είναι ο χρόνος έναρξης των μαθημάτων. Τα μαθήματα κανονικά θα έπρεπε να ξεκινούν το αργότερο μέσα στον Οκτώβριο. Εκπαιδευτικοί κύκλοι μάλιστα εκτιμούν ότι αν τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας ξεκινούσαν παράλληλα με την σχολική χρονιά, τα φροντιστηριακά μαθήματα θα μειώνονταν τουλάχιστον στο μισό. Αντ’ αυτού τα μαθήματα φέτος ξεκίνησαν στα μέσα Φεβρουαρίου και πέρυσι λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, με αποτέλεσμα να υπάρχει διαρροή μαθητών που αρχικά είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου