ΤΟΠΙΚΑ

Περπατούν χιλιόμετρα για να πάρουν λίγα τρόφιμα

περπατούν-χιλιόμετρα-για-να-πάρουν-λί-644911

Αποροι Βολιώτες διανύουν μεγάλες αποστάσεις για μία μικρή βοήθεια

Δεκάδες οικογένειες βιώνουν καταστάσεις απόλυτης ένδειας, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των Βολιωτών που δεν έχουν χρήματα ούτε για ένα εισιτήριο αστικού λεωφορείου, με αποτέλεσμα να διανύουν περπατώντας μεγάλες αποστάσεις. Mετακινούνται με τα πόδια από Αλυκές και Νέα Ιωνία κατά βάση, για να ζητήσουν ένα πιάτο φαγητό ή λίγα τρόφιμα από την Εκκλησία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεκάδες περιπτώσεις έχουν αποταθεί στο Κέντρο Συμπαράστασης Οικογένειας της Μητρόπολης Δημητριάδος, προτάσσοντας την ανάγκη για οικονομική βοήθεια προκειμένου να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας, αλλά και τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, όπως ΔΕΗ, ύδρευση, ενοίκιο, θέρμανση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις ανθρώπων που μετακινούνται με τα πόδια από μακρινές συνοικίες της πόλης μέχρι το Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος για να λάβουν τρόφιμα, είτε μεταβαίνουν σε ενοριακούς ναούς προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό, αποφεύγοντας να εκμυστηρευτούν το πρόβλημά τους στον κοινωνικό τους περίγυρο.

Οπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο π. Σταύρος Σωτηρόπουλος, εφημέριος στον ιερό ναό Πέτρου και Παύλου, υπάρχουν περιπτώσεις που ο ναός παρέχει το εισιτήριο για τη μετακίνηση απόρων που αντιμετωπίζουν χρόνιο πρόβλημα υγείας και πρέπει να μεταβούν στον γιατρό για εξετάσεις.

Το φαινόμενο είναι υπαρκτό και όπως αναφέρει ο π. Σταύρος υπάρχει περίπτωση ανθρώπου που διήνυσε μεγάλη απόσταση από το Μεταξουργείο μέχρι τον ναό προκειμένου να ζητήσει λίγα τρόφιμα για την οικογένειά του.

Τα περιστατικά πολλαπλασιάζονται από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα, με δεκάδες οικογένειες να βρίσκονται αντιμέτωπες με πολλά δεινά που αντιμετωπίζονται με τη βοήθεια της Εκκλησίας και την ευαισθησία της τοπικής κοινωνίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου