ΤΟΠΙΚΑ

«Παρών» της Μαγνησίας στα μπλόκα

παρών-της-μαγνησίας-στα-μπλόκα-644963

Προετοιμασία των αγροτών και πλάνο για έξοδο στους δρόμους στις 28 Ιανουαρίου

Τις χαμηλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα και το υψηλό κόστος παραγωγής θέτουν στο επίκεντρο των κινητοποιήσεών τους οι αγρότες στο Βελεστίνο, τον Αλμυρό και το Νότιο Πήλιο που βρίσκονται σε συνεννόηση ενόψει της 28ης Ιανουαρίου, που έχει ορίσει ως ημερομηνία εξόδου των τρακτέρ στα μπλόκα η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Οι αγροτοσυνδικαλιστές βρίσκονται υπ’ ατμόν προκειμένου, αφού διερευνηθούν οι προθέσεις των συναδέλφων τους, να οριστικοποιηθεί η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Οι αγρότες του κάμπου του Βελεστίνου εξάλλου έχουν δεχτεί πρόσκληση να συμμετέχουν σε συγκέντρωση που στο Αερινό, ενώ ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης στο πλαίσιο του καλέσματος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για κλιμάκωση του αγώνα επίσης συγκαλεί σύσκεψη αύριο Σάββατο 26 Ιανουαρίου, στις 6 μ.μ., στο καφενείο «Μαύρος Γάτος» στην πλατεία της Σούρπης.

Στις συσκέψεις θα γίνει ενημέρωση για τα αιτήματα που θέτει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και θα ληφθούν αποφάσεις για τη μορφή των κινητοποιήσεων. Ανάλογα με τη συμμετοχή θα αποφασιστεί αν θα στηθούν μπλόκα και σε ποια σημεία.

Σύμφωνα με το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Νίκο Αγγελή, που μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, «στόχος μας είναι να τα βρούμε και να πάμε σαν μια «γροθιά» σε κινητοποιήσεις, βάζοντας «φρένο» στην πολιτική εξόντωσης του πρωτογενούς τομέα και των μικρομεσαίων αγροτών και διεκδικώντας τις λύσεις στα δίκαια αιτήματά μας».

Τα βασικά αιτήματα – διεκδικήσεις του οργανωμένου αγροτικού κινήματος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων είναι κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού των προϊόντων και των ζημιών στην παραγωγή, για τις οποίες δεν φέρουν ευθύνη οι παραγωγοί, μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες, κατάργηση των χαρατσιών κ.ά.

Συμμετέχουν οι αγρότες του Νοτίου Πηλίου

Απόφαση να κατεβεί στα μπλόκα έλαβε ο Αγροτικός Σύλλογος Νοτίου Πηλίου. Ο Αγροτικός Σύλλογος καλεί τους αγρότες σε ευρεία συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για κλιμάκωση του αγώνα την ερχόμενη Τετάρτη 28 Ιανουαρίου.

«Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, κτηνοτρόφους, αυτοαπασχολούμενους να αγωνιστούν μαζί μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου