ΤΟΠΙΚΑ

Επιτέλους λύση για το Μουσικό Σχολείο Βόλου

επιτέλους-λύση-για-το-μουσικό-σχολείο-646192

Αίθουσες βρίσκονται δίπλα από τον καυστήρα και κρίθηκαν επικίνδυνες για τους μαθητές

Μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια ενισχύεται η παθητική πυροπροστασία στο Μουσικό Σχολείο Βόλου. Από το 2010 εκκρεμεί στον Δήμο Βόλου αίτημα για την τοποθέτηση πυράντοχων μεταλλικών πορτών και υαλόθυρων στο σχολείο, όμως μόλις χθες εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή το αποτέλεσμα του δημόσιου συνοπτικού διαγωνισμού και αναδείχθηκε ο ανάδοχος, που είναι η εταιρεία «Κ. Ιωαννίδης ΑΤΕ» με έδρα τη Βέροια που θα αναλάβει να ενισχύσει την πυροπροστασία του σχολείου έναντι ποσού 19.200 ευρώ.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου Αρετή Τζανετοπούλου, πριν από οκτώ περίπου χρόνια, όταν ανέλαβε χρέη διευθύντριας στο σχολείο και μετά από έλεγχο που έκανε στους σχολικούς χώρους, διαπιστώθηκε επικινδυνότητα για πέντε αίθουσες στο ημιυπόγειο τμήμα του κτιρίου που είναι κοντά στον καυστήρα. «Κατάργησα τη χρήση των χώρων ως αίθουσες διδασκαλίας και ζήτησα βοήθεια από τον Δήμο», σημειώνει η κ. Τζανετοπούλου.

Η κατάργηση δεν ήταν εύκολη υπόθεση για ένα πολυπληθές σχολείο που έχει ανάγκη χώρων κύριων και βοηθητικών. Στα χρόνια που μεσολάβησαν ακόμη και οι καθηγητές εγκατέλειψαν το γραφείο τους προκειμένου να αξιοποιηθεί ο χώρος προς όφελος των μαθητών.

Οι πέντε αίθουσες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται ως βοηθητικοί χώροι, επί οκτώ χρόνια έχουν μετατραπεί σε αποθήκες με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών.

Πλέον, το πρόβλημα δείχνει να οδεύει προς τη λύση του, γεγονός που έγινε δεκτό με ιδιαίτερη ικανοποίηση από το σχολείο.

Προμήθεια μηχανημάτων

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε επίσης η αποσφράγιση των φακέλων στο πλαίσιο του διαγωνισμού προϋπολογισμού 280.000 ευρώ μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» για την προμήθεια μηχανημάτων από τον Δήμο Βόλου.

Πέντε εταιρείες προκρίνονται στην επόμενη φάση για την ενίσχυση του στόλου μηχανημάτων του Δήμου Βόλου με δύο ακτοκαθαριστές, δύο λεπίδες αποχιονισμού, δύο αλατοδιανομείς και δύο καλαθοφόρα των 12 και 20 μέτρων αντίστοιχα.

Νομική στήριξη

Αποφασίστηκε η νομική στήριξη του πρώην αντιδημάρχου Καθαριότητας Δημήτρη Καντόλα στην αυριανή δίκη ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.

Ο κ. Καντόλας κατηγορείται ότι τον Οκτώβριο του 2014 ενώ «είχε αρμοδιότητα τη σύνταξη εκθέσεων αυτοψίας για περιπτώσεις παράνομης αφισοκόλλησης, εν γνώσει του απέφυγε τη σύνταξη εκθέσεων σε βάρος ιδιοκτήτη που δραστηριοποιείται στις Αλυκές με αποτέλεσμα να μην επιβληθεί το πρόστιμο που αναλογούσε».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου