ΤΟΠΙΚΑ

Βροχή τηλεφωνημάτων – απάτη στον Βόλο

βροχή-τηλεφωνημάτων-απάτη-στον-βόλο-646230

Επανεμφανίστηκαν τις τελευταίες μέρες οι απατεώνες που τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους πολίτες και προσπαθούν να τους εξαπατήσουν με το πρόσχημα τροχαίων ατυχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες μέρες υπήρξε βροχή τηλεφωνημάτων στο «100» και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Μάλιστα, μία γυναίκα έφτασε προχθές κλαίγοντας έως την πύλη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, γιατί νόμιζε ότι η Αστυνομία κρατούσε το παιδί της που δήθεν είχε προκαλέσει τροχαίο ατύχημα.

Οι αστυνομικοί χρειάστηκε πραγματικά να της παράσχουν ψυχολογική υποστήριξη, καθώς ήταν πεπεισμένη ότι ο γιος της κρατούταν, ενώ αυτό ήταν ανυπόστατο και ψευδές.

Απόπειρα εξαπάτησης υπήρξε σε βάρος και μίας δεύτερης γυναίκας, η οποία απευθύνθηκε τηλεφωνικά στην Αστυνομία επίσης κατατρομαγμένη και οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να την ηρεμήσουν ότι όχι μόνο δεν κρατούσαν το παιδί της, αλλά δεν σημειώθηκε πουθενά στον Βόλο ή στη Μαγνησία κάποιο τροχαίο ατύχημα.

Από την άλλη άκρη του τηλεφώνου σύμφωνα με πληροφορίες σε όλες τις απόπειρες απάτης ακούγεται μία ανδρική φωνή, η οποία δίνει οδηγίες για την καταβολή χρηματικών ποσών με το πρόσχημα διευκόλυνσης στην τακτοποίηση εκκρεμοτήτων με την Αστυνομία για υποτιθέμενα τροχαία ατυχήματα.

Προσοχή στους επιτήδειους συνιστά η Μητρόπολη Δημητριάδος

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Μητρόπολη Δημητριάδος, ενημερώνοντας με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες για τη δράση επιτήδειων στη Μαγνησία, οι οποίοι με πρόσχημα τροχαία ατυχήματα με τραυματισμό συγγενών τους ζητούν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου διερευνά σχετικές καταγγελίες που δέχτηκε για την περιοχή της Μαγνησίας, ενώ εφιστά την προσοχή στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ενημερώνουν την Αστυνομία και να επικοινωνούν με τα συγγενικά τους πρόσωπα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου