ΤΟΠΙΚΑ

«Ξεπαγώνει» δωρεά μισού εκατ. ευρώ για το Στέκι Παιδιού Βόλου

ξεπαγώνει-δωρεά-μισού-εκατ-ευρώ-για-646292

Ολοκληρώθηκε η ανταλλαγή οικοπέδων μεταξύ Δήμου Βόλου και Αχιλλοπούλειου – Τροποποιείται το σχέδιο πόλης για να υλοποιηθεί η επένδυση

Το πρώτο βήμα για την πραγματοποίηση ενός ονείρου του μεγάλου ευεργέτη της πόλης Χαράλαμπου Τσιμά έκανε χθες το δημοτικό συμβούλιο Βόλου, αποφασίζοντας τροποποίηση του σχεδίου πόλης σε οικοδομικό τετράγωνο της συνοικίας του Αγίου Κωνσταντίνου και την αλλαγή χρήσης του χώρου από «χώρο ανέγερσης πολιτιστικού κέντρου» σε «πολυδύναμο κοινωνικό κέντρο», προκειμένου να ανεγερθεί το Στέκι Παιδιού. Ο Χαράλαμπος Τσιμάς έχει εδώ και χρόνια εκδηλώσει τη διάθεση να χρηματοδοτήσει την κατασκευή κτιρίου που θα στεγάσει το Στέκι Παιδιού, τον πρώτο χώρο δημιουργικής απασχόλησης που είχε δημιουργηθεί στην πόλη, επί δημαρχίας Μιχάλη Κουντούρη. Δωρεά ύψους μισού εκατ. ευρώ όμως παραμένει «παγωμένη» εδώ και 13 χρόνια μέχρι να λυθεί το πρόβλημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του οικοπέδου στην οδό Κασσαβέτη 16.

Οπως έκανε γνωστό στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Θάνος Θεοδώρου, η ανταλλαγή των οικοπέδων μεταξύ Δήμου Βόλου και Αχιλλοπουλείου που ήταν το «αγκάθι» για να προχωρήσει η επένδυση ολοκληρώθηκε. Το οικόπεδο όπου πρόκειται να αναγερθεί το Στέκι Παιδιού έχει περάσει πλέον στην κυριότητα του Δήμου Βόλου και χθες αποφασίστηκε αλλαγή χρήσης για να μπορέσει να υλοποιηθεί η ανέγερση του Στεκιού Παιδιού.

«Πρόκειται για το πρώτο βήμα για να πάρει σάρκα και οστά ένα όνειρο του κ. Τσιμά», σχολίασε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Βόλου ο κ. Θάνος Θεοδώρου.

Το Στέκι Παιδιού είχε ξεκινήσει να λειτουργεί το 1986 σε κτίριο στο οικόπεδο της οδού Κασσαβέτη, το οποίο το 2007 κρίθηκε ακατάλληλο, καθώς περιείχε αμίαντο και σε συνδυασμό με μια σειρά ακόμη προβλημάτων, κατεδαφίστηκε.

Δύο χρόνια πριν την κατεδάφισή του κι ενώ τα προβλήματα ήταν γνωστά, ο γνωστός Βολιώτης επιχειρηματίας Χαράλαμπος Τσιμάς είχε ανακοινώσει δωρεά ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ, προκειμένου στη θέση του να δημιουργηθεί σύγχρονο κτίριο, στο οποίο δεκάδες παιδιά θα έβρισκαν το δικό τους στέκι δημιουργίας και πηγής γνώσης.

Μετά από μία δεκαετία Δήμος και Νοσοκομείο έλυσαν το πρόβλημα της συνιδιοκτησίας για να αξιοποιηθεί η δωρεά και να προχωρήσει η επένδυση.

Από το Στέκι Παιδιού έχουν περάσει χιλιάδες παιδιά, στα οποία δίνεται η δυνατότητα να απασχολούνται δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Μάλιστα, στο πλαίσιο της λειτουργίας του δημιουργήθηκε και η παιδική βιβλιοθήκη του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου