ΤΟΠΙΚΑ

Οι ΜμΕ συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση της απασχόλησης

οι-μμε-συμβάλλουν-σημαντικά-στην-ενίσ-646331

Τονίστηκε σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας

Σημαντικός είναι ο ρόλος που διαδραματίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ενίσχυση της απασχόλησης, της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας, αλλά και στην εξασφάλιση της κοινωνικής σταθερότητας.

Το μήνυμα αυτό μετέφερε η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας Ελένη Κολιοπούλου στην ενημερωτική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο «Volos Palace», για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης και τις συμβουλευτικές δράσεις.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, η κ. Κολιοπούλου επισήμανε ότι στην Ελλάδα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις συγκροτούν τη συντριπτική πλειονότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ως εκ τούτου η ίδια σημείωσε ότι για την επιβίωσή τους στο σημερινό παγκόσμιο ανταγωνιστικό περιβάλλον, απαιτείται συνεχής εκσυγχρονισμός στην παραγωγή και στη διαχείριση, καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα, υιοθέτηση προηγμένων τεχνολογιών, δικτύωση και κυκλικές συνεργασίες και εύκολη πρόσβαση στη χρηματοδότηση.

Επίσης ανέφερε ότι υπάρχουν πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία που καταγράφουν ότι η Ελλάδα είναι 5η χώρα – προορισμός για επενδύσεις της EBRD παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία του Φεβρουαρίου 2018.

Ωστόσο, κλείνοντας τον χαιρετισμό της, η κα Κολιοπούλου επισήμανε ότι είναι σημαντικό για τη διασφάλιση της ανάκαμψης των ελληνικών επιχειρήσεων, να υπάρξει απλοποίηση και ευθυγράμμιση των διαθέσιμων εργαλείων και προγραμμάτων διευκόλυνσης της χρηματοδότησης, από τους εμπλεκόμενους εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς.

Μετά το πέρας της ενημερωτικής εκδήλωσης, ακολούθησε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με τα θέματα ημερήσιας διάταξης, η οποία έκλεισε με την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

Την εκδήλωση που έγινε με την υποστήριξη του δικτύου Enterprise Europe Network, μέλος του οποίου είναι ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Kεντρικής Ελλάδος, συντόνισε η γεν. δ/ντρια του ΣΒΘΚΕ Φρ. Δαγλαρίδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου