ΤΟΠΙΚΑ

Μαζεύουν αιτήσεις στις Αλυκές για επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου

μαζεύουν-αιτήσεις-στις-αλυκές-για-επέ-647393

Η επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου στη Ν. Αγχίαλο έως το ερχόμενο καλοκαίρι κινητοποίησε και τους κατοίκους των Νέων Παγασών, που επίσης ζητούν επέκταση του δικτύου στην περιοχή τους.

Με πρωτοβουλία του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέων Παγασών, έχει ήδη ξεκινήσει η συγκέντρωση αιτήσεων σύνδεσης με το δίκτυο του φυσικού αερίου, προκειμένου στη συνέχεια η ΕΔΑ ΘΕΣΣ να εξετάσει τη δυνατότητα επέκτασης του δικτύου από τον Βόλο για την κάλυψη των αναγκών και της περιοχής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Κων. Βιδανόπουλο ήδη έχουν συγκεντρωθεί 200 αιτήσεις κατοίκων της περιοχής που θέλουν να συνδεθούν με το δίκτυο του φυσικού αερίου τόσο από τις Αλυκές, όσο και από τον Αγιο Στέφανο και τα Αϊβαλιώτικα, όσο κυρίως από τις Νέες Παγασές.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από κατοίκους που έρχονται από τα γραφεία του Συλλόγου και ενημερώνονται», σημείωσε ο κ. Βιδανόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε χθες το πρωί τα γραφεία της εταιρείας και ζήτησε να γίνονται δεκτές οι αιτήσεις από κατοίκους της περιοχής προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα για επέκταση του δικτύου.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας διανομής αερίου κ. Λεωνίδα Μπακούρα, προς το παρόν ο σχεδιασμός αφορά στην επέκταση του φυσικού αερίου μέσω του δικτύου του Αλμυρού προς Μικροθήβες και Ν. Αγχίαλο. «Οι αιτήσεις που θα γίνουν από την περιοχή των Αλυκών θα εξεταστούν, θα γίνουν αυτοψίες και θα κριθεί αν θα ενταχθούν στον προγραμματισμό της εταιρείας», σημείωσε ο ίδιος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου